Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proprietarii privați fără resurse din Ardeal, sprijiniți să își facă împăduriri

Fundația Pădurea de Mâine (FPM) a finalizat împăduri pe 57 ha, majoritatea în Transilvania, pe suprafețe deținute de proprietari privaţi de păduri fără resursele necesare.

Programul a constat, în primăvară, în plantarea a 13 noi suprafeţe, în judeţele Suceava, Maramureş, Harghita, Braşov, Cluj, Satu-Mare, pe 57 ha, deţinute de proprietari privaţi care nu au resursele necesare pentru a asigura reinstalarea cu succes a vegetaţiei forestiere.

“În ultimii trei ani am plantat 600.000 de puieţi, cu sprijin financiar din partea HS Timber Group, 60% din faza iniţială a proiectului, ce presupune cinci ani de plantare şi până la şapte ani întreţinere pentru fiecare suprafaţă”, a declarat Ionuţ Apostol, director executiv al FPM.

Proiectul ajută la reîmpădurirea a 146 ha. Operaţiunile de plantare din 2020 au fost făcute cu firme specializate sau de ocoalele silvice care le administrează.

Din iunie vor alocate resurse suplimentare pentru lucrări de întreţinere, respectiv îndepărtarea vegetaţiei din jurul puieţilor, pentru a le facilita dezvoltarea. FPM urmăreşte să îşi extindă domeniul de activitate, pentru a promova gestionarea durabilă a pădurilor în România. 

Proiectul îşi propune plantarea unui milion de puieţi în cinci ani. Lucrările de întreţinere şi monitorizare vor continua timp de până la şapte ani pentru a asigura atingerea obiectivului: instalarea cu succes a vegetaţiei forestiere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru proiecte digitale de sănătate din Cluj, dezvoltate pe bani europeni

Articolul următor

Finanțări de 1,6 milioane de euro pentru șapte orașe și municipii din Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share