Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru proiecte digitale de sănătate din Cluj, dezvoltate pe bani europeni

Organizația EIT Health InnoStars va finanța cu până la 75.000 de euro fiecare dintre cele patru consorții selectate cu potențial în domeniul sănătății din România.

EIT a decis să sprijine 15 noi proiecte inovatoare în domeniul sănătății, dezvoltate în regiuni emergente din Europa Centrală, de Est și de Sud. Fiecare primește până la 75.000 de euro pentru dezvoltarea produsului, consiliere și acces la rețeaua celor mai importanți jucători în domeniul sănătății din Europa. Anul acesta, România a fost cea mai de succes țară din program, cu patru proiecte finanțate.

TULLY este un dispozitiv de monitorizare și control emoțional pentru copiii diagnosticați cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție, dezvoltat de startup-ul Stressless în Cluj.

HEAL4LIV reprezintă sistemul robotizat inovator dedicat îmbunătățirii tratamentului intervențional minim invaziv în cancerul hepatic, dezvoltat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Cluj, Select It Serv.

Îmbunătățirea unui prototip de scanner parodontal 3D ultrasonografic, utilizând rețele neuronale în procesarea imaginilor ultrasonografice în scopul automatizarii fluxului de prelucrare a datelor achiziționate este coordonat de Chifor Research, având ca parteneri UTCN și Institutul Român de Știință și Tehnologie.

Un sistem de diagnosticare şi monitorizare a afecţiunilor pulmonare difuze, bazat pe algoritmi de inteligență artificială și ecografie transtoracică este dezvoltat de către UTCN, Universitatea de Medicină și Farmacie și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, toate din Cluj.

Apelul de proiecte a susținut 30 de consorții de inovatori în domeniul sănătății în perioada 2019-2020, din mai multe regiuni europene unde inovația este modestă sau moderată.

EIT Health este o organizație non-profit și unul dintre cele mai mari parteneriate public-privat europene în domeniul inovației sănătății. Cu 150 de parteneri, este o rețea europeană unică de companii de top, universități, centre de cercetare și dezvoltare, precum și spitale și instituții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cultura și gastronomia slovacă la Huta Slavia

Articolul următor

Proprietarii privați fără resurse din Ardeal, sprijiniți să își facă împăduriri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share