Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul va înghiți alte două filiale ale Electrica Distribuție

Cele trei societăți de distribuție din grupul Electrica (Transilvania Nord, Transilvania Sud și Muntenia Nord) vor fuziona, ele fiind conduse de la Cluj, iar ca director adjunct al noii entități a fost numită Mihaela Suciu.

Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat de principiu fuziunea celor trei societăți de distribuție din cadrul grupului, în linie cu strategia pentru perioada 2019-2023, scopul final fiind îmbunătățirea calității serviciilor oferite celor 3,8 milioane de consumatori. 

Societatea absorbantă ar urma să fie SDEE Transilvania Nord. În martie, a fost aprobată și fuziunea celor două societăți de servicii energetice din grup: Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv și Servicii Energetice Muntenia.

“Fuziunile reprezintă pași importanți în atingerea obiectivului ce vizează optimizarea modelului de afaceri. Scopul este reprezentat de eficientizarea activității, astfel încât brandul Electrica să-și consolideze imaginea de cel mai puternic jucător de pe piața energiei electrice. Implementarea strategiei asigură perspective solide de dezvoltare a companiei, rezultatele încep deja să se vadă”, a declarat Corina Popescu, director general al Electrica.

Mihaela Suciu, consilier local la Cluj-Napoca, a fost promovată în funcția de director adjunct la compania ce va absorbi toate filialele și se va retrage din forul municipal. Ea a mai fost inginer-șef la Teletrans (grupul Transelectrica), și președinte al Electrica Distribuție Transilvania Nord.

Electrica este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice: acoperă 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul țării. Din 2014, e companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firmele maramureșene, conectate la noua legislație a muncii

Articolul următor

Din 4 iulie, Aerotravel reia cursele charter spre insula Skiathos din Grecia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share