Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Din 4 iulie, Aerotravel reia cursele charter spre insula Skiathos din Grecia

AeroVacanțe, parte a Grupului Aerotravel, deschide sezonul vacanțelor în insula Skiathos, cu plecări în fiecare sâmbătă din București, Timișoara și Cluj- Napoca, în perioada 4 iulie – 3 octombrie 2020. Zborul charter este efectuat de compania TAROM și durează aproximativ o oră și 30 de minute, în funcție de orașul din care se face plecarea.

Skiathos este o destinație sigură și în noul context global.

“Autoritățile locale, împreună cu Ministerul Sănătății din Grecia, aplică un plan unitar de măsuri sanitare pentru a proteja atât cetățenii, cât și vizitatorii insulei Skiathos. Skiathos nu a fost afectat de pandemie și este una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din lume. În 2019, plajele din Skiathos au fost votate de peste 600 000 de cititori Conde Nast Traveler Magazine drept cele mai bune din lume”, a declarat Thodoris Tzoumas, primarul insulei Skiathos.

În Skiathos, turiștii au posibilități de cazare variate, de la vile turistice cu tarife foarte bune, poziționate în apropierea plajelor și a stațiilor de autobuz, până la hoteluri de 4 stele cu demipensiune și servicii excelente. Hotelierii din această destinație au pregătit oferte atractive pentru primele plecări din luna iulie cu reduceri de până la 30%.

Skiathos, o insulă mică, cu o suprafață de 48 km² și aproximativ 7.000 de locuitori, este un adevărat paradis natural. Insula este renumită pentru cele peste 60 de plaje cu nisip fin și intrare lină în mare, peisajele spectaculoase, pădurile luxuriante de pini și preparatele tradiționale pline de savoare. Orașul Skiathos este principala așezare și capitala insulei, cu străzi înguste încântătoare, pavate cu piatră și cu numeroase taverne și restaurante.

Măsuri de siguranță epidemiologică

Conform declarațiilor oficialităților elene, Grecia își propune să fie cea mai sigură destinație de vacanță din Europa. În acest sens, unitățile de cazare din Skiathos vor opera aplicând măsurile obligatoriirăspândirea virusului în rândul personalului și al oaspeților.

 • Fiecare unitate de cazare a implementat un plan de acțiune, care include, pe lângă instruirea corectă a personalului, alocarea unui responsabil pentru aplicarea măsurilor și prezența unui medic (obligatoriu doar pentru hoteluri) specializat în tratarea Covid 19, la unitățile de cazare cu un număr mai mare de 50 de camere; acesta poate avea cabinet în incinta hotelului sau poate oferi consultații prin serviciul de telemedicină.

 • Personalul unităților de cazare va purta permanent echipament individual de protecție (măști, mănuși), iar dacă un angajat simte cel mai mic simptom de îmbolnăvire anunță managerul și rămâne acasă.

 • Vor exista dezinfectanți în toate zonele comune cu trafic mare (recepție, lift, săli de mese, zone de recreere ș.a.), iar camerele vor fi zilnic igienizate și aerisite natural.

 • Restaurantele (à la carte, de tip bufet, săli de mic dejun) și barurile (interioare și exterioare) vor aplica aceleași reguli valabile pe teritoriul elen.

  • Distanța dintre mese va fi de aproximativ 1,10 m – 1,70 m, în funcție de tipul de masă și prezența scaunelor;

  • Până la 6 persoane vor putea lua loc la fiecare masă, iar familiile cu copii vor sta împreună, indiferent de numărul persoanelor.

 • În zonele de SPA și a locurilor de joacă se va evita supraaglomerarea și se vor păstra normele de distanțare socială.

 • Doar piscinele exterioare vor fi autorizate, cele interioare rămânând închise. Șezlongurile vor fi dispuse la distanță de 2 m între ele și vor fi dezinfectate după fiecare oaspete.

 • Plaja. Se vor așeza 2 șezlonguri la o umbrelă (fără limită pentru familii) și distanța de 4 m între umbrele. Personalul plajelor poartă mască și este obligat să curețe și să dezinfecteze în mod regulat toate zonele de igienă (cabine W.C., dușuri) și șezlongurile după fiecare utilizare, conform unui plan impus de autorități.

Serviciile de transfer

Este obligatorie utilizarea unei măști de către pasageri și șoferi. Este recomandat șoferilor să ofere călătorilor soluție antiseptică pentru dezinfectarea mâinilor. Șoferii trebuie să dezinfecteze vehiculele după fiecare utilizare și să se asigure că vehiculul este ventilat natural.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Clujul va înghiți alte două filiale ale Electrica Distribuție

Articolul următor

Bazele Wizz din Timișoara și Sibiu, din nou operaționale

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share