Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Contribuabilii zălăuani vor fi penalizați dacă nu își plătesc impozitele

Persoanele fizice din Zalău care își achită impozitele anuale integral până la finele lui iunie vor avea o reducere de 10%, cele juridice, de 5%, iar neplata lor va duce la penalizări de 1% pe zi.  

Municipalitatea zălăuană a atenționat contribuabilii persoane fizice şi juridice că în 2020 primul termen de plată stabilit privind Codul Fiscal la 31 martie a fost amânat până la 30 iunie.

Dacă impozitul pe clădiri, pe teren și pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an de către contribuabilii persoane fizice și juridice este achitat până la 30 iunie, cele fizice beneficiază de o bonificație de 10%, iar cele juridice, de 5% din valoarea acestor impozite.

Atragem atenția că în cazul contribuabililor care nu efectuează plata la termen a obligațiilor fiscale, începând cu ziua imediat următoare se vor calcula conform prevederilor legale majorări de întârziere, în cuantum de 1% pe lună și fracțiune de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv” au atenționat reprezentanții municipalității.

Pentru a evita plata majorărilor de întârziere, primăria a recomandat atât persoanelor fizice, cât și celor juridice să achite la termen impozitele și taxele datorate bugetului local.

Plata impozitelor şi taxelor locale se poate efectua în numerar sau prin card bancar la ghişeele primăriei, în numerar la ghișeele CEC Bank, prin virament bancar în conturile municipiului, dar și electronic, cu cardul.

Primăria Zalău a introdus o soluție informatică pentru plata cu cardul pentru persoanele juridice, care vor să utilizeze această metodă de plată, cu precizarea că nu se percepe nici un comision agentului economic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Transilvania, tigrul economic al României

Articolul următor

Deșeurile din județul Bihor vor fi colectate selectiv, pe cinci fracții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share