Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale: intenții de un miliard de euro

Guvernul ar plănui să aloce un miliard de euro pentru următorii 7 ani pentru înființarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în localitățile din țară – ceea ce va atrage investitori, respectiv va duce la dezvoltarea mai ales a estului țării.

„Pe exerciţiul 2014-2020 suntem pe punctul de a obţine aprobarea Comisiei Europene pentru alocarea unei sume de 200 de milioane de euro pentru aceste obiective de investiţii. Apelul de proiecte va fi lansat cel târziu în data de 1 august, în funcţie de momentul în care vom primi aprobarea de la Comisia Europeană pentru acest program de finanţare a distribuţiei de gaz. Restul de 800 de milioane din miliardul pe care l-am alocat vor fi prevăzuţi în bugetul pe care îl va avea România din bugetul Uniunii Europene pe exerciţiul financiar multianual 2021 – 2027”, a declarat recent premierul Ludovic Orban, citat de arenaconstruct.ro.

Potrivit premierului, obiectivul investițiilor este ca numărul gospodăriilor racordate la rețeaua de gaz să se dubleze. „Se ştie foarte clar că orice investitor când vine ţine cont de mai mulţi factori în a lua decizia de a investi: dacă are conexiune la apă, la canalizare, la gaz, în general la tot ceea ce înseamnă utilităţile publice. (…) Ştiu că domnul Sterian, directorul general de la Transgaz, are un amplu plan de extindere a reţelei în judeţul Suceva (…) Obiectivul Transgaz este de a asigura legătura paralel cu frontiera nordică a României între magistrala de Vest, din zona Satu Mare, şi Suceava”.

Investițiile sunt finanțate de către Transgaz, mai scrie sursa citată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cele mai bune vinuri din Transilvania și Banat, pe alese: Faza regională a concursului BASF România - „Povești cu vinuri românești”

Articolul următor

Viitorii manageri ai Bosch, instruiți în unitățile de producție din Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share