Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Măștile “made in Romania” au intrat în rețelele Lidl și Carrefour

Echipamentele de protecție produse de fabrica Techtex, a grupului maramureșean Taparo, au fost înregistrate și avizate, fiind comercializate în marile lanțuri comerciale sub brandul Dr. Albert.

Măștile noastre chirurgicale asigură o eficiență de filtrare bacteriană de 98% și sunt înregistrate de Ministerul Sănătății. În urma testelor Ministerului Apărării Naționale (MAN) s-a constatat că măștile produse de Techtex sunt superioare și au fost clasificate tip IIR: nu doar filtrează 98%, peste ceea ce cer regulamentele Spațiului Economic European, dar au și rezistență la stropire.

Și măștile de protecție respiratorie de tip FFP2 sunt avizate tehnic și autorizate la nivel național de către MAN. În paralel, pentru ambele tipuri de măști, chirurgicale și FFP2, a început procesul de testare pentru certificarea internațională, în laboratoare din Spania și Belgia, agreate la nivelul Uniunii Europene”, a anunțat conducerea Techtex.

În baza analizelor efectuate s-a stabilit că echipamentele de protecție realizate din material impermeabil (combinezon, halat, capelină, botoși), toate de unică folosință, sunt realizate conform standardelor și specificațiilor aplicabile, cu respectarea regulamentelor europene.

Produsele sunt fabricate sub brandul Dr. Albert și sunt comercializate acum în rețelele Lidl și Carrefour sau direct de către Techtex. Grupul Taparo, cu acționariat românesc, produce obiecte de mobilier capitonate, paturi, colțare, taburete.

Prin intermediul companiei 4 Brands realizează și alte articole de confort pentru casă, cum ar fi perne, saltele, pilote. Taparo s-a adaptat rapid la schimbarea cererii globale de textile medicale și a dezvoltat prima fabrică românească de textile tehnice și medicale.

Techtex este o unitate regională de producție strategică pentru securizarea materialelor textile și asigurarea necesarului pentru producția de echipamente de protecție medicală și de igienă personală.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încă un credit record, de 43.000 de CHF, șters cu ajutorul negocierii CSALB

Articolul următor

85 de bănci de odihnă amplasate pe malul Crișului Repede și în parcurile orădene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share