Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima tranșă pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj: 47 milioane euro

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 47 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare pentru a construi și echipa unitatea medicală ce va deservi regiunea de nord-vest a României, predominant rurală.

Proiectul constă într-un spital cu 850 de paturi, dotat cu tehnologie avansată, care să asigure servicii medicale de urgență de o calitate mai bună și accesul la servicii medicale salvatoare de vieți. Spitalul Regional de Urgență (SRU) Cluj va oferi îngrijiri medicale secundare și terțiare, dar și asistență medicală primară și servicii de bază, precum chirurgia generală și medicina internă.

 O mai bună calitate a vieții cetățenilor, indiferent de locul în care trăiesc, reprezintă principala prioritate a politicii de coeziune a Uniunii Europene. Prin faptul că le asigură tuturor pacienților servicii medicale adecvate, inclusiv celor care locuiesc în zone rurale îndepărtate, acest proiect contribuie la menținerea sănătății tuturor, fără excepții, deosebit de important în vremuri de pandemie globală”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Unitatea din comuna Florești va aparține unei rețele de spitale regionale de urgență, menită să îmbunătățească sistemul de sănătate din țară și să asigure o abordare multidisciplinară a tratării cazurilor complexe. 

Ea va spori accesul la asistență medicală pentru persoanele care trăiesc în zone rurale sau sărace. Acest lucru va contribui la asigurarea diagnosticării și a tratamentului timpurii și, astfel, la reducerea ratei mortalității și a dizabilităților pe termen lung. 

Spitalul va fi și un mediu de lucru atractiv pentru medici și asistenți medicali, contribuind la combaterea fenomenului exodului de creiere din rândul personalului medical din regiune.

Se preconizează că proiectul va fi operațional începând din 2026. Valoarea totală a acestuia e estimată la peste 500 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

85 de bănci de odihnă amplasate pe malul Crișului Repede și în parcurile orădene

Articolul următor

Electrogrup va construi o rețea 5G în Finlanda

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share