Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ardealul de Nord, în topul debranșărilor de la încălzirea centralizată

Cinci orașe din Transilvania au cele mai ridicate rate de instalare a centralelor în condensare din România: Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Bistrița și Alba Iulia, conform statisticilor producătorului Ariston. 

„Ponderea cea mai ridicată a centralelor în condensare se regăsește în Transilvania și Banat, motivată și de ratele ridicate de înlocuire a vechilor echipamente. 

Construcțiile de locuințe din aceste zone au susținut cererea pentru echipamentele cu eficiență energetică ridicată”, a explicat Cătălin Drăguleanu, country manager al Ariston Termo România (ATR).

La nivel local, numărul de centrale instalate se ridică la 2,6 milioane de unităţi, potrivit estimărilor ATR. 40% din parcul de centrale instalat este reprezentat de centralele în condensare.

Pe primele locuri în clasamentul orașelor cu cele mai ridicate rate de instalare a centralelor în condensare, de peste 90%, se situează cele cinci localități din Transilvania, acestea fiind și orașe total debranșate de la încălzirea centralizată. 

ATR este filiala locală a grupului italian, principalele branduri comercializate fiind Ariston, Chaffoteaux și Elco. Doar 4 din 10 centrale instalate în România se încadrează în standardele obligatorii de eficiență energetică introduse de Uniunea Europeană începând cu 2015.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Universitatea, motor al dezvoltării sociale

Articolul următor

Banca Națională a României: Românii au economisit mai mult în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share