Analize Banci Slider Ultimele stiri

Banca Națională a României: Românii au economisit mai mult în acest an

Potrivit ultimelor date ale Băncii Naționale a României, depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali s-au majorat în luna mai 2020 cu 1,4% faţă de luna anterioară până la nivelul de 383.546,2 milioane lei și cu 13,9% (11,4% în termeni reali) faţă de aceeași lună a anului trecut.

Depozitele în lei ale rezidenţilor, cu o pondere de 64,1% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali, s-au majorat cu 1,9% față de luna aprilie 2020, până la 245.820,1 milioane lei, iar faţă de luna mai 2019 au înregistrat o creştere de 11,0% (8,5% în termeni reali).

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 0,8% față de luna anterioară, până la 139.064,6 milioane lei, iar faţă de luna mai 2019 au înregistrat o creştere de 13,0% (10,5% în termeni reali).

Depozitele în lei ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au crescut cu 3,5% (până la 106.755,6 milioane lei) față de luna precedentă și cu 8,6% faţă de luna mai a anului trecut.

Depozitele în valută ale rezidenţilor, exprimate în lei, reprezentând 35,9% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali, s-au majorat cu 0,3% faţă de luna aprilie 2020, ajungând până la nivelul de 137.726,1 milioane lei (exprimate în euro, acestea s-au majorat cu 0,3%, până la 28.440,5 milioane euro). Comparativ cu luna mai 2019, indicatorul, exprimat în lei, a crescut cu 19,6% (dacă este exprimat în euro, majorarea a fost de 17,3%).

Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei (exprimate în lei) au înregistrat o creştere de 0,5% (0,5% în termeni reali) faţă de luna aprilie 2020 (până la 99.437,3 milioane lei). Exprimate în euro, acestea s-au majorat cu 0,5%. Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, creșterea acestui indicator exprimat în lei a fost de 18,4% (majorarea a fost de 16,1% dacă indicatorul este exprimat în euro).

Depozitele în valută ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, au înregistrat o scădere de 0,2% (-0,3% în termeni reali) faţă de luna aprilie 2020 (exprimate în euro, acestea s-au diminuat cu 0,3%). Comparativ cu mai 2019, acest indicator, exprimat în lei, s-a majorat cu 22,7% (dacă este exprimat în euro, creșterea a fost de 20,3%).

Related posts

ROBOR, cel mai mic nivel din ultimele 7 luni

redactia

Fida Solutions va realiza portalul online al proiectului Mara Strategy

Nora Dumitrescu

Fortech atinge pragul de 700 de ingineri software

redactia

Consiliul Investitorilor Străini: Piața muncii are nevoie de politici atent cântărite și dezbătute

redactia

AEROMANIA 10 ANI, un spectacol complex

Investițiile anului în Aiud: Proiecte de peste 59 milioane de lei vor fi derulate în 2020

Papuc Irina

Tremend, cu o divizie în Brașov, în topul celor mai dinamice companii din Europa. Crestere cu 431% a cifrei de afaceri in perioada 2013 – 2016

Stefana Muresan

Maramureșul se implică în două proiecte turistice

Nora Dumitrescu

Romgaz recrutează şapte membri în CA, în baza ordonanţei pentru guvernanţa corporativă

Stefana Muresan

CJ Sibiu: Hotărâre pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu – reduceri pentru companiile aeriene și redeschiderea unor rute suspendate

Papuc Irina

Particularities of the business environment in Cluj-Napoca, Romania

Stefana Muresan

Speakerii L.I.F.T. 2019: Călin Ştefănescu, antreprenor

Ligia Voro

Subcontractorii A3, “salvatorii” tronsonului Iernut – Chețani

Nora Dumitrescu

NRCC GALA DINNER in Cluj Napoca

Ionut Oprea

CCIR și Ambasada Canadei, despre beneficiile CETA pentru mediul de afaceri

Stefana Muresan

Ministrul Finanțelor: Statul poate suporta 2 luni șomajul tehnic în cazul companiilor afectate direct

Ion Surdu

Austriecii de la Voestalpine au activat o fabrică la Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Proiecte cu bani europeni pentru Băile Felix şi Băile 1 Mai

Stefana Muresan

Maramureșul pregătește un festival internațional de gastronomie

Nora Dumitrescu

Peste 10% din creșterea economică s-a datorat fondurilor europene

FOTO: Fermierii campioni la porumb din județele Arad și Bihor

Ligia Voro

CONAF propune Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat iniţierea unor legi pentru free-lanceri şi meşteşugari

Stefana Muresan

SunGarden Golf & Spa Resort, creștere de 30% a numărului de turiști

Ligia Voro

Banca Transilvania: „Planul nostru este o colaborare pe mai mulţi ani cu Simona Halep şi, deşi încă este devreme, vom atinge mai mulţi piloni strategici pentru dezvoltarea României”

redactia

Leave a Comment