Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transilvania are cele mai multe proiecte de Smart City în România

Alba Iulia, Cluj-Napoca și Timișoara domină topul proiectelor de orașe inteligente din România, întocmit de agenția Vegacomp Consulting.

Raportul aduce pe listă 594 de iniţiative aflate în stadiul de proiect, în implementare sau finalizate, în 87 de orașe mari, medii și mici din țară, comparativ cu 330 de proiecte din 45 de oraşe în martie 2019 – evoluție echivalentă aproape cu dublarea numărului acestora.

“Smart City se dovedește un ajutor esențial, în special în contextele dificile. Tehnologiile zilei și soluțiile inteligente își găsesc rapid noi roluri, acoperă noi nișe și contribuie, mai mult decît oricând, la sănătatea și securitatea noastră, a tuturor. Doar acum omul învață cu adevărat să folosească resursele inteligente pentru a își asigura nu doar evoluția, ci chiar și existența.

Acest lucru, păstrând proporțiile, transpiră și din strategiile municipalităților din România. Multe dintre ele învață cum să devină Smart City de nevoie, după ce trenul a părăsit deja stația şi constatăm o explozie de proiecte Smart City”, declară Cornel Bărbuț, CEO al Vegacomp.

Topul primelor orașe, în funcție de numărul de proiecte în plan, în curs de implementare sau livrate este Alba Iulia (106), Cluj-Napoca (54), Timișoara (26), Arad (19), Iași (19), Brașov (18), București – Sector 4 (18), Oradea (17), Sibiu (16), Piatra Neamț (15).

Proiectele identificate sunt clasificate în șase verticale Smart (Economy, Mobility,  Environment, People, Living și Governance), în concordanță cu raportările Uniunii Europene.

Smart Mobility se detașează semnificativ inclusiv în contextul atenției sporite la siguranță și sănătate, lucru ce se reflectă în transporturi – acoperită de de 188 proiecte, cu peste 100 mai multe decât în raportarea anterioară.

Urmează Smart Governance (130 de proiecte), ce urcă de pe a treia poziție. Podiumul este completat de Smart Living (121), în cădere cu o poziție. Urmează Smart Economy (84 de proiecte).

Ultimele două poziții sunt disputate de Smart Environment, cu 42 de proiecte și de Smart People, cu 29 inițiative. Vegacomp Consulting este integrator la cheie în telecomunicații, în special pe reţele de fibră optică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hub comercial la Marea Neagră, Dunărea, alternativa ecologică la transportul rutier

Articolul următor

Șoseaua Cluj – Zalău va fi reasfaltată. Se schimbă stratul de uzură

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share