Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect european cu stand de taximetre electrice la Cluj

Un proiect de regenerare sustenabilă de 5 milioane de euro derulat la Cluj-Napoca prevede construirea primului stand pentru taxiuri electrice din municipiu, amplasat pe strada Tipografiei.

Cea mai veche stradă din localitate, un obiectiv de investiții important din zona istorică, Regele Ferdinand, a fost deja modernizată. Proiectul cu finanțare europeană include și străzile Tipografiei, Emile Zola, Sextil Pușcariu și scuarul CEC.

Pe prima stradă, care anterior nu avea niciun copac, au fost plantați 51 de arbori cu balot în cadrul procesului de reabilitare, cu sistem de irigații automat, cu senzor de ploaie / umiditate.

12 stații electrice de încărcare pentru biciclete și trotinete sunt amplasate pe această arteră, din totalul de 23 stații pentru biciclete / trotinete și 8 stații de încărcare pentru mașini electrice din proiectul general.

Proiectul general include sistem inteligent de management al traficului, respectiv sistem de iluminat public prin tehnologie led. Creșterea calității spațiului public a fost urmărită în acest proiect nu doar prin plantări, ci mai ales prin reorganizarea spațiului pietonal și carosabil.

Traficul a fost reorganizat: se păstrează două benzi de acces pe direcția Centru – str. Horea, sens pe care a fost creată o pistă de biciclete / trotinete cu lățime de 1,5 m. Pe direcția Horea – Centru, transportul public și bicicliștii beneficiază de bandă dedicată comună, realizată prin reducerea lățimii carosabilului.

Stația de transport în comun din fața complexului Central permite acum atât staționarea concomitentă a două autobuze, cât și neîntreruperea circulației velo în timpul staționării. O nouă trecere de pietoni și velo a fost marcată în dreptul străzilor Tipografiei și O. Petrovici.

Valoarea estimată a proiectului este de 23 de milioane de lei, din care cea nerambursabilă solicitată, de 21 de milioane. Proiectul este realizat de municipalitate prin fonduri europene – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TRAMECO, Drum Asfalt și LEMACONS, reabilitează Şcoala nr. 11 din Oradea

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Illumination

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share