Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Specialiști din firme, chemați să predea la Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca va include specialiști din mediul economic, validați la nivel național și internațional, în formarea studenților ei.

Pentru a întări legătura cu societatea și mediul socio-economic, conducerea UBB a solicitat facultăților proprii să utilizeze reglementările interne actuale ale instituției, care permit ca, în zonele academice practice și vocaționale, cursurile să fie susținute de specialiști externi cu expertiză practică demonstrată la nivel național și internațional, și dacă ei nu au titlul de doctor. 

„În acest fel, UBB se deschide mai mult spre societate și spre mediul socio-economic, păstrând standardele academice înalte și stimulând, în același timp, interacțiunea între știință și practică prin transfer bidirecțional de cunoștințe, în beneficiul studenților. 

Acest mecanism funcționează foarte bine în UBB în domeniile artelor, informaticii, sportului, dar îl încurajăm și în alte zone academice cu o componentă practică și vocațională puternică.

Am solicitat decanilor să gândească în această paradigmă – ce va fi unul dintre indicatorii de evaluare internă – dar îi încurajez și pe specialiști să contacteze facultățile și decanii acolo unde pot avea o contribuție în coordonatele descrise aici”, afirmă rectorul UBB, Daniel David.

Prevederile legale permit atragerea specialiștilor externi în calitate de cadre didactice asociate universității, astfel încât studenții să profite direct de experiența practică a specialiștilor valoroși în domenii practice și vocaționale.

Deschiderea UBB spre practicile cu eficiență dovedită în domeniul politicilor de personal aplicate de universitățile de referință pe plan internațional a constituit una dintre direcțiile strategice ale planului de management propus de noul rector pentru următorii patru ani. 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Residential neighbourhoods and transportation. Sibiu - the city of investors and mobility

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Traditions

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share