Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Totul despre învățământul profesional și tehnic din România pe meserii.ro

Elevii interesați de învățământul profesional și tehnic pot găsi informațiile de care au nevoie accesând platforma digitală meserii.ro.

Aceasta a fost lansată de organizaţia neguvernamentală CivicNet, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi OMV Petrom. Platforma vine în sprijinul elevilor pentru admiterea în învăţământul profesional şi dual, prezentând harta interactivă a învăţământului profesional şi tehnic din România. Este prima platformă digitală care conectează meseriile pregătite în şcolile profesionale cu potenţialul de cerere din piaţa muncii, pe diferite domenii de activitate.

Potrivit unui comunicat de presă, platforma oferă informaţii utile pentru părinţi şi elevi, dar şi pentru companii, instituţii de învăţământ şi decidenţi. Astfel, elevii de gimnaziu şi părinţii acestora pot afla de pe meserii.ro atât ce şcoli profesionale sau licee tehnologice se află în zona în care locuiesc şi ce calificări au acestea în pregătire, cât şi numărul de firme din domeniul căutat, oferind o idee asupra potenţialului cererii din piaţa muncii pentru o anumită meserie.

Companiile pot afla în ce regiuni găsesc viitori absolvenţi în calificarea de care au nevoie, putând astfel defini mai bine planuri de extindere şi dezvoltare. Instituţiile de învăţământ şi decidenţii pot vedea numărul şi distribuţia companiilor care activează în domeniul de interes, datele de contact ale companiilor relevante (pentru a le propune parteneriate pentru sesiuni de practică sau pentru a primi echipamente şi utilaje în scop didactic) şi pot decide adaptarea programei şi politici publice mai bune.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

White Star: High quality buildings better withstand a crisis

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share