Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Taparo va acoperi necesarul de măști al României

Companiile din grupul Taparo, cu centrul de comandă în Maramureș, vor ajunge la o producție de 1,7 milioane de măști de protecție pe zi, care va acoperi cea mai mare parte a cererii din țară.

Fondatorul grupului Ioan Filip, a atras atenția că România importă şi în prezent cantităţi mari de măşti chirurgicale, chiar dacă în perioada coronavirusului mulţi antreprenori locali s-au adaptat și produc echipamente medicale, conform ZF

“Noi astăzi producem 500.000 de măşti chirurgicale şi 100.000 de măşti FFP2, în scurt timp FFP3, iar capacitatea de producţie va creşte la aceste echipamente şi nu numai.

Printr-o companie din cadrul grupului, am demarat un program de investiţii acum trei luni prin dezvoltarea capacităţilor de producţie în partea de măşti, program de investiţii în derulare.

Urmează să ne vină alte echipamente astfel încât să ajugem la o capacitate de 1,5-1,7 milioane măşti pe zi şi vom putea acoperi o mare parte din necesarul de măşti din România, în condiţiile în care vom avea posibilitatea să valorificăm aceste echipamente pe piaţa internă, dar ne gândim să ieşim şi la export”.

Taparo, unul dintre cei mai mari producători de mobilier din România, s-a reprofilat în vreme de pandemie de coronavirus pe echipamente de protecție pentru medici, avizate de autorități. 4Brands și Techtex, parte din grup, au început producția de măști, capeline, halate și botoși.

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cinci companii vor ridica Baza La Terenuri din Cluj

Articolul următor

Marile investiții din Ardeal, în planul de relansare economică a țării

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
4
Share