Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studiourile SRTV din Transilvania, digitalizate cu tehnologie americană

Companiile GatesAir (SUA) și Rhode & Schwarz (Germania) au furnizat tehnologia necesară intrării în sistem digital a studiourilor Societății Române de Televiziune (SRTV) din Târgu-Mureș, Cluj-Napoca și Timișoara.

Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicaților a anunțat finalizarea implementării proiectului “Televiziunii digitale în România”. Astfel, din iulie toate canalele SRTV vor fi disponibile integral în regim digital pe teritoriul țării.

Proiectul a constat în instalarea și punerea în funcțiune a 228 echipamente de emisie DVB-T2, în tot atâtea locații, cu puteri cuprinse între 10W și 5kW, împreună cu instalațiile și echipamentele lor conexe, precum și a 161 noi sisteme radiante pentru aceste transmisii.

Lista de canale va conține următoarele posturi de emisie ale societății: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iași, TVR Târgu-Mureș, TVR Timișoara”, a declarat Lucian Bode, ministrul comunicațiilor

“După o perioadă de test de șase luni în care transmisia canalelor SRTV va funcționa în paralel, atât digital, cât și analog, transmisia analogică va fi întreruptă și frecvențele aferente vor fi puse la dispoziția ANCOM pentru valorificarea lor ulterioară. Vom lansa curând și proiectul pentru “Radio digital””, a adăugat Dragoș Preda, secretar de stat pentru comunicații electronice.

Proiectul a fost realizat aproape integral cu tehnologiile celor doi mari producători mondiali din domeniu: GatesAir (SUA) și Rhode & Schwarz (Germania).

Digital Video Broadcasting Project (DVB) este un consorțiu ce reunește 250 de posturi, producători, operatori de rețea, furnizori de software și organisme de reglementare din 35 de țări, stabilit în vederea dezvoltării unor standarde deschise pentru furnizarea serviciilor digitale de televiziune, multimedia și date. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

10 milioane de euro mai mult pentru fermierii care vor să-și promoveze produsele: există două tipuri de acțiuni de promovare

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] The Drinking Waters of Transylvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share