Antreprenori Brașov Digitalizare IT&C Ultimele stiri

Centrul de Inovare Digitală Futures of Innovation and Technology FIT – Digital Innovation Hub, lansat la Brașov

Miercuri, 1 iulie 2020, la Brașov, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Clusterul pentru Inovare și Tehnologie din Brașov și Iceberg Consulting, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Asociația Incubatoarelor și Centrelor de Afaceri din România si Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna, au pus oficial bazele Futures of Innovation and Technology FIT – Centrul de Inovare Digitală al Regiunii Centru.

 

Având în vedere că în România doar 1 din 12 IMM-uri au un nivel avansat de digitalizare, în timp ce la nivel european raportul este de 1 la 5, inițiatorii acestui proiect consideră că transformarea digitală trebuie să devină o prioritate pentru societatea și economia românească. Misiunea Futures of Innovation and Technology (FIT) – Digital Innovation Hub este de a facilita colaborarea între actorii regionali – companii private, instituții publice, mediul academic, IMM-uri, inovatori, institute de cercetare, clustere – cu scopul generării de inovare și plus-valoare prin implementarea soluțiilor de transformare digitală.

Comisia Europeană are în plan soluționarea acestor decalaje în adoptarea digitalizării prin susținerea Centrelor de Inovare Digitală (Digital Innovation Hubs), precum cel pe care l-am creat azi, ca ecosisteme care vor facilita implementarea noilor tehnologii în economie și administrație publică și vor disemina cunoștințele noi generate în domenii precum Artificial Intelligence, Cyber security, High-Performance Computing”, a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

 

Brașovul este deschis pentru a implementa inovarea digitală. Este deschis noilor schimbări, noilor tehnologii. Avem parteneri care au capacitatea și resursele necesare implementării”, a declarat în cadrul evenimentului de lansare George Scripcaru, primarul Municipiului Brașov.

Este un prim pas pe care îl pregătim de 2 luni de zile, dar pe care îl discutăm de foarte mult timp cu fiecare parte implicată și ne bucurăm că ne aflăm astăzi aici pentru a face un pas înainte. Transformarea digitală este un element de competitivitate, avem o economie digitală în creștere, dar care lucrează foarte mult pentru export. Un centru de dezvoltare digitală nu este o clădire și cu siguranță nu reprezintă doar o organizație ci, în esență, el este un ecosistem – organizații, oameni cu anumite competențe și accesul la investiții, adică Futures of Innovation and Technology”, a declarat Ionuț Țața, președinte al Clusterului pentru Inovare și Tehnologie ALT Brașov și CEO Iceberg.

“Ne bucurăm să ne alăturăm acestui demers atât de important pentru regiune. Principalele sectoare economice – agro-food, green energy, balneo-turism, industria lemnului – au nevoie de beneficiile pe care le aduce digitalizarea pentru fluxurile de producție și pentru vizibilitatea business-ului”, a declarat domnul Lajos Vajda, Asociația Incubatoarelor și Centrelor de Afaceri din România.

Related posts

Municipiul Aiud, proiecte pe fonduri europene în valoare de 61 mil. euro

redactia

Gradul de îndatorare al microîntreprinderilor depășește 70%. Cel mai bine stau firmele din sănătate

Papuc Irina

Mihai Daraban: Este obligatoriu să promovăm România ca un hub comercial între Japonia și UE

redactia

Consiliul Județean Sibiu a preluat președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru

Stefana Muresan

Sibianul Cornel Amariei, unul dintre cei mai influenți tineri ai lumii. A triumfat în competiţia câştigată în trecut de Elvis Presley şi John F. Kennedy

redactia

Instalații fotovoltaice în valoare de 20.000 de lei pentru persoanele fizice, decontate de stat

redactia

Liber la Baia Mare Shopping Park

Nora Dumitrescu

CNI a scos la licitație contractul pentru proiectarea și execuția Sălii Polivalente din Turda. Contract de peste 55 mil. lei

redactia

Front de lucru pentru constructori! Noi exproprieri pentru traseul Secțiunii 2A Ogra – Câmpia Turzii

Stefana Muresan

1.120.000.000 de euro: Suma pe care România o primește de la Comisia Europeană pentru combaterea efectelor Covid-19

Ion Surdu

GIC achizitioneaza P3 cu 2,4 miliarde de euro

Ionut Oprea

Employer branding în industria automotive

redactia

CJ Cluj a investit în acest an 183 mil. euro în reabilitarea infrastructurii rutiere judeţene

redactia

Cel mai spectaculos nod rutier din România

Stefana Muresan

“Preferatele” fiscului: societățile de construcții și firmele cu datorii

Nora Dumitrescu

Patru proiecte digitale de sănătate din Cluj, dezvoltate pe bani europeni

Nora Dumitrescu

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (UBB-FSEGA) împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de master „Sisteme de Asistare a Decizilor Economice”

Stefana Muresan

Gilău-Nădășelu va fi conectată la Autostrada Transilvania. La sfârșitul lunii, recepția lucrărilor de la Gilău

redactia

IAR Ghimbav modernizează elicoptere Puma pentru misiuni ONU în Africa

Stefana Muresan

Colliers administrează birourile The Office din Cluj-Napoca

Ligia Voro

Oferta TAROM pentru sărbătorile de iarnă: bilete de la 119 euro dus-întors pentru destinații externe

Papuc Irina

Aeroportul Internațional „Avram Iancu“ Cluj dă startul sezonului de zboruri turistice din anul 2018

Stefana Muresan

10 paturi de terapie intensivă avansată date în folosință la Clinica de Cardiologie, din cadrul SCJU Târgu Mureș

Ligia Voro

România trimisă în fața Curții de Justiție. România este singurul stat membru care nu a comunicat încă măsurile de transpunere a directivei UE privind mărcile în legislația națională

Gruita Ienasoiu

Leave a Comment