Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul de Inovare Digitală Futures of Innovation and Technology FIT – Digital Innovation Hub, lansat la Brașov

Miercuri, 1 iulie 2020, la Brașov, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Clusterul pentru Inovare și Tehnologie din Brașov și Iceberg Consulting, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Asociația Incubatoarelor și Centrelor de Afaceri din România si Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna, au pus oficial bazele Futures of Innovation and Technology FIT – Centrul de Inovare Digitală al Regiunii Centru.

 

Având în vedere că în România doar 1 din 12 IMM-uri au un nivel avansat de digitalizare, în timp ce la nivel european raportul este de 1 la 5, inițiatorii acestui proiect consideră că transformarea digitală trebuie să devină o prioritate pentru societatea și economia românească. Misiunea Futures of Innovation and Technology (FIT) – Digital Innovation Hub este de a facilita colaborarea între actorii regionali – companii private, instituții publice, mediul academic, IMM-uri, inovatori, institute de cercetare, clustere – cu scopul generării de inovare și plus-valoare prin implementarea soluțiilor de transformare digitală.

Comisia Europeană are în plan soluționarea acestor decalaje în adoptarea digitalizării prin susținerea Centrelor de Inovare Digitală (Digital Innovation Hubs), precum cel pe care l-am creat azi, ca ecosisteme care vor facilita implementarea noilor tehnologii în economie și administrație publică și vor disemina cunoștințele noi generate în domenii precum Artificial Intelligence, Cyber security, High-Performance Computing”, a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

 

Brașovul este deschis pentru a implementa inovarea digitală. Este deschis noilor schimbări, noilor tehnologii. Avem parteneri care au capacitatea și resursele necesare implementării”, a declarat în cadrul evenimentului de lansare George Scripcaru, primarul Municipiului Brașov.

Este un prim pas pe care îl pregătim de 2 luni de zile, dar pe care îl discutăm de foarte mult timp cu fiecare parte implicată și ne bucurăm că ne aflăm astăzi aici pentru a face un pas înainte. Transformarea digitală este un element de competitivitate, avem o economie digitală în creștere, dar care lucrează foarte mult pentru export. Un centru de dezvoltare digitală nu este o clădire și cu siguranță nu reprezintă doar o organizație ci, în esență, el este un ecosistem – organizații, oameni cu anumite competențe și accesul la investiții, adică Futures of Innovation and Technology”, a declarat Ionuț Țața, președinte al Clusterului pentru Inovare și Tehnologie ALT Brașov și CEO Iceberg.

“Ne bucurăm să ne alăturăm acestui demers atât de important pentru regiune. Principalele sectoare economice – agro-food, green energy, balneo-turism, industria lemnului – au nevoie de beneficiile pe care le aduce digitalizarea pentru fluxurile de producție și pentru vizibilitatea business-ului”, a declarat domnul Lajos Vajda, Asociația Incubatoarelor și Centrelor de Afaceri din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mureșeanul Mircea Solovăstru va reprezenta Districtul 2241 România și Republica Moldova la Rotary International

Articolul următor

Proiectul podului de la MAT a fost deblocat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share