Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul podului de la MAT a fost deblocat

Proiectul podulului care face legătura între cartierele Partizanilor și G. Lazăr, din zona fabricii de vin spumant din orașul Șimleu Silvaniei, a fost reluat după ce precedentele licitații au rămas fără solicitanți.

“După trei licitații la care nu s-a prezentat nimeni, avem în sfârșit un câștigător, dintre cei trei participanți. Am semnat contractul de reabilitare a podului de la MAT. Durata de execuție va fi de 15 luni, dintre care trei luni de proiectare și 12 luni de lucrări. Continuăm lucrările la investițiile începute conform graficului”, a relatat primarul localității, Septimiu Țurcaș.

Finanțarea primită pentru acest pod s-a dovedit a fi inițial insuficientă. Pentru această construcție, proiectanții au propus construirea unei benzi suplimentare destinate traficului auto, dinspre strada Partizanilor, ceea ce presupunea modificarea studiului de fezabilitate, cu demolarea unor garaje situate pe malul râului Crasna.

Un alt pod va face legătura între străzile Partizanilor și M. Kogălniceanu, în zona sălii de sport, tot fără solicitant la prima licitație. Majoritatea proiectelor cu finanțare europeană din orașul sălăjean vizează creșterea eficienței energetice a instituțiilor din localitate, cel mai mare fiind cel de modernizare a clădirii Spitalului Orășenesc Ioan Pușcaș, de 21 de milioane de lei.

La proiectul privind modernizarea pieței agroalimentare, contractul este de 7 milioane de lei, cu finalizare în 2021, semnat cu asocierea Inter Invest Grup – Grup 4 Instalații. Spații cu internet gratuit vor fi amplasate în mai multe zone ale orașului, iar trei investiții sunt prevăzute la Grădina Măgura, lângă Cimitirul Reformat, unde va fi amenajat un centru cultural.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centrul de Inovare Digitală Futures of Innovation and Technology FIT - Digital Innovation Hub, lansat la Brașov

Articolul următor

Companiile se așteaptă la o scădere semnificativă a afacerilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share