Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studenții din Cluj vor fi învățați să facă afaceri pe fonduri europene

Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) a încheiat parteneriate cu Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică, ambele din Cluj-Napoca, dar și cu Politehnica Timișoara (UPT) și Universitatea București (UB).

Primele abordări ale mediului academic au avut loc cu UPT, instituție de învățământ care deja și-a dat acordul pentru un parteneriat punctual cu UNPR, urmate de întâlnirile de la Cluj-Napoca, realizate cu UBB și cu UTCN.

Discuțiile purtate la București s-au axat pe programul de finanțare Innotech Student sau realizarea unor centre de cercetare-inovare folosind realitatea augmentată și virtuală.

O altă temă a fost abordarea domeniului de cercetare-inovare Classrooom 3.0, privind modernizarea procesului de învățământ prin utilizarea metodelor și tehnologiilor moderne susținute de realitatea augmentată și virtuală. UNPR a prezentat posibilitățile de abordare comune a programelor de finanțare Innotech.

“Este în interesul mediului de afaceri din România ca un număr cât mai mare de studenți să demareze proiecte de afaceri folosind aceste fonduri, noi putând contribui la realizarea planului de afaceri”, a spus vicepreședintele UNPR, Florin Balint.

Cu această ocazie, s-a convenit ca în cel mai scurt timp o echipă mixtă să lucreze la redactarea unui acord de parteneriat și la identificarea posibilităților de a accesa împreună fonduri europene pe proiecte de importanță, atât pentru mediul universitar, cât și pentru mediul de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un nou punct de trecere a frontierei între România și Ungaria, Borș II - Nagykereki

Articolul următor

Tinerii din mediul rural pot aplica acum la Edulab – programul online de antreprenoriat în educație

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share