Antreprenori Educatie Slider Voluntariat

Tinerii din mediul rural pot aplica acum la Edulab – programul online de antreprenoriat în educație

Jumătate din populația școlară a României nu are acces la ceea ce are în mod obișnuit un copil la oraș: nu are posibilitatea unui program de școală prelungit, nu are acces la programe extrașcolare, are profesori care fac naveta între 2-3 școli, învață în școli neîncălzite și cu WC-ul în curte. Mai mult decât atât, datele relevate în ediția 2018 a PISA confirmă deficiențele majore ale sistemului de educație din România. PISA 2018 relevă un nivel record de analfabetism funcțional, de 44%, în vreme ce scorurile înregistrate de elevii români sunt cele mai slabe din ultimii nouă ani.

Explicațiile acestui rezultat sunt: subfinanțare cronică, un cadru curricular învechit și mai ales decalaje uriașe între școlile din mediul rural și cele de la oraș. Copii și tinerii din mediul rural nu beneficiază de un start egal în viață și nu sunt pregătiți pentru viitor. Perioada COVID-19 adâncește și mai mult inegalitățile în educație, având în vedere că există 1,3 milioane de copii care trăiesc sub pragul sărăciei, majoritatea din mediul rural. Practic doar 1 din 3 copii a avut acces la școala online în această perioadă, lucru ce a afectat extrem de mult mai ales copii din clasele primare care acum învață să scrie și să citească.

Tinerii din mediul rural provocați să găsească soluții

Pentru a echipa tinerii din mediul rural să facă față provocărilor și să se adapteze oricărui context indiferent de startul pe care l-au avut în viață, Fundația Noi Orizonturi lansează împreună cu VITAS România, EduLab – programul de antrepronoriat în educație.

Scopul acestui program este de a oferi un context educațional tinerilor din mediul rural pentru a-și dezvolta spiritul și gândirea antreprenorială în vederea sprijinirii comunităților locale, dar și pentru pregătirea acestora pentru viitor. Gândirea antreprenoriată reprezintă una dintre cele 4 meta-competențe (alături de disciplină, gândirea de designer și autonomia) ce ajută tinerii să se pregătească pentru un viitor incert.

Timp de 4 săptămâni, ghidați de experți și mentori, 45 de liceeni vor parcurge într-un program online toate etapele construirii unui proiect de antreprenoriat în educație, cu scopul de a sprijini copii mai mici din satul/comuna lor să meargă mai pregătiți la școală din septembrie. Astfel liceenii se echipează cu noi competențe și copiii mai mici beneficiază de ajutor în învățare.

Elevii de liceu din mediul rural se pot înscrie până în 14 iulie în cadrul programului pe site-ul oficial al Fundației Noi Orizonturi, iar primele 10 echipe vor câștiga premii în valoare de 2000 ron. Înscrierile se fac aici: www.noi-orizonturi.ro/2020/07/02/recrutam-liceeni-la-edulab-programul-de-antreprenoriat-in-educatie/

Fii mentor pentru tinerii de la sate

Pentru a echipa tinerii din mediul rural să facă față provocărilor și să se adapteze oricărui context indiferent de startul pe care l-au avut în viață, Fundația Noi Orizonturi și Vitas România caută și 15 mentori care să îi ajute pe tineri în procesul de construire a unui proiect de antreprenoriat în educație, cu scopul de a sprijini copii mai mici din satul/comuna lor să meargă mai pregătiți la școală din septembrie. „Pentru a parcurge toate etapele programului, de la conceperea ideii de proiect până la implementare, tinerii au nevoie alături de ei de adulți dedicați care să îi inspire, să le dea încredere, să îi ajute să se organizeze și să ia decizii în echipă.”, declară Lidia Bondiuc, managerul rețelei naționale IMPACT.

Mentorii se vor implica aproximativ 2 ore pe săptămână timp de 2 luni pentru a-i ajuta pe tineri în procesul de creare a ideilor. Rolul mentorului este de a ghida, de a inspira, de a ajuta echipa să funcționeze și de a-i provoca pe tienri să gândească creativ și strategic anunță organizatorii. Înscrierile în calitate de mentor se pot realiza până în 14 iulie aici: https://www.noi-orizonturi.ro/2020/07/02/edulab-cautam-mentori-pentru-liceenii-din-mediul-rural/

Related posts

POZITIV TB: Vlad Sarca – Director EGV International – „Este nevoie de o infuzie masivă de capital în economie”

Traian Dan

BNR ia măsuri menite să atenueze impactul epidemiei de coronavirus asupra populației

Traian Dan

Maramureș: Peste 20 milioane euro pentru telegondolă și pistă olimpică de schi la Borșa

Stefana Muresan

Electrogrup Cluj, proiecte de 50 mil. euro în Germania şi Polonia

Stefana Muresan

Învățământ medical stomatologic la standarde europene la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

La Oradea s-au pus bazele primului cluster de geotermalism din România

Traian Dan

Maurer Panoramic – alegerea firească a tinerilor de succes şi a investitorilor inspiraţi

redactia

Made in Romania – competitia BVB

Stefana Muresan

Firma Techtex din județul Bihor, produce 150.000 de măști acreditate pe zi

Traian Dan

TC Capital lansează proiectul Hyperion Towers

Ionut Oprea

Este gata metodologia ce permite colectarea de plasmă de la donatorii vindecați de COVID-19 și utilizarea acesteia pentru pacienții critici din secțiile ATI

Papuc Irina

ADR Vest – 20 de ani de la înființare

Stefana Muresan

Restaurantul deschis de un clujean în Paris, inclus de revista Vogue în topul celor mai bune localuri din capitala Franţei

redactia

Academia IMPACT, program complex de transFORMARE pentru profesori

Ligia Voro

Oradea își reabilitează rețeaua termică cu fonduri europene

Traian Dan

Doi orădeni, soț și soție, creează genți de lux pentru clienți din toată lumea

redactia

ABSL invites you to Timișoara Business Mixer 2019 on October 16th

Ionut Oprea

Parlamentul a adoptat noul Cod Silvic

Traian Dan

Urban Brewery, berea artizanală fabricată de doi antreprenori sibieni

Stefana Muresan

Micropigmentarea Scalpului, o soluție nouă la o problemă veche

Transilvania Business

Brașov: Contract de 226 mil. lei, câștigat de o asociere de antreprenori, pentru repararea străzilor

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Syngenta continuă să inoveze  

Ligia Voro

Cluj Business Days 2017

Ionut Oprea

Noua Sală Polivalentă din Oradea va dispune de 825 de locuri de parcare

Traian Dan

Leave a Comment