Antreprenori Educatie Slider Voluntariat

Tinerii din mediul rural pot aplica acum la Edulab – programul online de antreprenoriat în educație

Jumătate din populația școlară a României nu are acces la ceea ce are în mod obișnuit un copil la oraș: nu are posibilitatea unui program de școală prelungit, nu are acces la programe extrașcolare, are profesori care fac naveta între 2-3 școli, învață în școli neîncălzite și cu WC-ul în curte. Mai mult decât atât, datele relevate în ediția 2018 a PISA confirmă deficiențele majore ale sistemului de educație din România. PISA 2018 relevă un nivel record de analfabetism funcțional, de 44%, în vreme ce scorurile înregistrate de elevii români sunt cele mai slabe din ultimii nouă ani.

Explicațiile acestui rezultat sunt: subfinanțare cronică, un cadru curricular învechit și mai ales decalaje uriașe între școlile din mediul rural și cele de la oraș. Copii și tinerii din mediul rural nu beneficiază de un start egal în viață și nu sunt pregătiți pentru viitor. Perioada COVID-19 adâncește și mai mult inegalitățile în educație, având în vedere că există 1,3 milioane de copii care trăiesc sub pragul sărăciei, majoritatea din mediul rural. Practic doar 1 din 3 copii a avut acces la școala online în această perioadă, lucru ce a afectat extrem de mult mai ales copii din clasele primare care acum învață să scrie și să citească.

Tinerii din mediul rural provocați să găsească soluții

Pentru a echipa tinerii din mediul rural să facă față provocărilor și să se adapteze oricărui context indiferent de startul pe care l-au avut în viață, Fundația Noi Orizonturi lansează împreună cu VITAS România, EduLab – programul de antrepronoriat în educație.

Scopul acestui program este de a oferi un context educațional tinerilor din mediul rural pentru a-și dezvolta spiritul și gândirea antreprenorială în vederea sprijinirii comunităților locale, dar și pentru pregătirea acestora pentru viitor. Gândirea antreprenoriată reprezintă una dintre cele 4 meta-competențe (alături de disciplină, gândirea de designer și autonomia) ce ajută tinerii să se pregătească pentru un viitor incert.

Timp de 4 săptămâni, ghidați de experți și mentori, 45 de liceeni vor parcurge într-un program online toate etapele construirii unui proiect de antreprenoriat în educație, cu scopul de a sprijini copii mai mici din satul/comuna lor să meargă mai pregătiți la școală din septembrie. Astfel liceenii se echipează cu noi competențe și copiii mai mici beneficiază de ajutor în învățare.

Elevii de liceu din mediul rural se pot înscrie până în 14 iulie în cadrul programului pe site-ul oficial al Fundației Noi Orizonturi, iar primele 10 echipe vor câștiga premii în valoare de 2000 ron. Înscrierile se fac aici: www.noi-orizonturi.ro/2020/07/02/recrutam-liceeni-la-edulab-programul-de-antreprenoriat-in-educatie/

Fii mentor pentru tinerii de la sate

Pentru a echipa tinerii din mediul rural să facă față provocărilor și să se adapteze oricărui context indiferent de startul pe care l-au avut în viață, Fundația Noi Orizonturi și Vitas România caută și 15 mentori care să îi ajute pe tineri în procesul de construire a unui proiect de antreprenoriat în educație, cu scopul de a sprijini copii mai mici din satul/comuna lor să meargă mai pregătiți la școală din septembrie. „Pentru a parcurge toate etapele programului, de la conceperea ideii de proiect până la implementare, tinerii au nevoie alături de ei de adulți dedicați care să îi inspire, să le dea încredere, să îi ajute să se organizeze și să ia decizii în echipă.”, declară Lidia Bondiuc, managerul rețelei naționale IMPACT.

Mentorii se vor implica aproximativ 2 ore pe săptămână timp de 2 luni pentru a-i ajuta pe tineri în procesul de creare a ideilor. Rolul mentorului este de a ghida, de a inspira, de a ajuta echipa să funcționeze și de a-i provoca pe tienri să gândească creativ și strategic anunță organizatorii. Înscrierile în calitate de mentor se pot realiza până în 14 iulie aici: https://www.noi-orizonturi.ro/2020/07/02/edulab-cautam-mentori-pentru-liceenii-din-mediul-rural/

Related posts

Noi oportunități de afaceri pentru companiile românești

Stefana Muresan

Smart City Industry Awards, dominate de administrațiile și companiile din Transilvania

redactia

AAGES, pregătită de majorarea capitalului social

Ligia Voro

Business Accelerator – un concept B2B premium pentru companiile din sectorul industrial

Stefana Muresan

Un electronist deţine, în Arad, cea mai mare crescătorie de somn african din România

Stefana Muresan

Finanțare de circa 80 de milioane de lei pentru centura orașului Valea lui Mihai

Traian Dan

Varso Tower now topped out at a record-breaking height

Ionut Oprea

Crama Liliac a lansat noua etichetă young.LILIAC

Stefana Muresan

Asociere pentru realizarea centurii ocolitoare a Sânmartinului și Băilor Felix

Traian Dan

Verlinne: Haine naturale, harmless, încântătoare și produse la noi în România – povestea brandului care promovează moda curată și sustenabilă

Papuc Irina

Cadrele didactice din Bihor, cele mai active la cursul „Profesor în Online”

Traian Dan

Specialiștii EY România analizează standardele IFRS 16 și IFRS 9 în cadrul „IFRS Workshop”

Stefana Muresan

S-a relansat licitația pentru distribuția gazelor naturale în comuna Sânmartin

Traian Dan

Academia Micilor Developeri oferă o soluție completă de business pentru investitorii în educația IT

Ligia Voro

S-a deschis Vama Borș II – Nagykereki, ce leagă Autostrada A3 cu M4 (Ungaria)

Traian Dan

Protocol pentru drumul expres Arad – Oradea

Traian Dan

CNAIR caută experți tehnici independenți pentru comisiile de evaluare

Traian Dan

S-a semnat contractul pentru înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor

Traian Dan

Covasna: Apa de la Șugaș Băi, efect terapeutic pentru copiii speciali

Stefana Muresan

Herlitz România alături de copii, prin www.herlitz.ro

Ligia Voro

Warsaw first Polish city to join EBRD Green Cities

Ionut Oprea

„Oraşul Faptelor Bune”, din 15 decembrie, în Târgul de Crăciun din Oradea

Traian Dan

Trei fraţi din Cluj vând fructe de 2 mil. lei dintr-o livadă de 100 de hectare

Stefana Muresan

Facturi pentru lotul Ungheni-Ogra, decontate de CNAIR

Stefana Muresan

Leave a Comment