Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un nou punct de trecere a frontierei între România și Ungaria, Borș II – Nagykereki

În curând, între România și Ungaria va fi deschis un nou punct de trecere al frontierei, între localitățile Borș II și Nagykereki. Aici se va face interconectarea între austostrăzile A3 (România) și M4 (Ungaria).

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri, 1 iulie 2020, un memorandum pentru deschiderea acestui punct de frontieră. „Având în vedere urgenţa înfiinţării punctului de trecere a frontierei de la Borș II – Nagykereki, apreciem că este preferabil ca acordul prin care se realizează modificarea Acordului din 2006 să fie încheiat prin schimb de note verbale. Menționăm de asemenea că Acordul din 2006 a mai fost modificat anterior, prin schimb de note verbale, pentru înființarea punctului de la Nădlac – Csanádpalota”, se arată în Memorandumul iniţiat de Guvernul României.

În urmă cu câteva săptămâni, primul ministru Ludovic Orban a vizitat, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, porțiunea de autostradă Biharea – Borș, ajungând și la viitorul punct de frontieră.

Inițial, ungurii aveau un avans, și se credea că vor fi primi care vor ajunge cu autostrada M4 la granița cu România, dar românii au recuperat și pe porțiunea de autostradă A3, între Biharea și Borș se poate deja circula. Ce-i drept, ca pe un drum național deocamdată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] The first salt baths in Sovata

Articolul următor

Studenții din Cluj vor fi învățați să facă afaceri pe fonduri europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share