Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Transporturilor e optimist şi anunţă zeci de kilometri de autostradă noi, finalizaţi în zona Ardealului

Ardealul va fi cea mai câştigată regiune a României în acest an, atunci când vorbim despre deschiderea de noi porţiuni de autotradă, cel puţin dacă ne luăm după cele anunţate de ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Sebeş – Turda, Autostrada Transilvania, Râşnov – Cristian, sunt toate vizate de anunţurile ministrului.

Prezent la Timişoara pentru a prezenta în zona Banatului promisiunile guvernamentale, Bode spune că sunt zeci bune de kilometri de autostradă vor vedea roţile autovehiculelor în acest an.

„Nu vreau să cred că antreprenorii de pe Sebeş-Turda nu vor finaliza lucrările până la finalul anului. Şi joi am avut ore şi ore de discuţii. Sunt multe chestiuni care ţin de finalizare, nu doar de mobilizare în teren. Sunt multe elemente pe care noi vrem să le asigurăm astfel încât la stadiul fizic de peste 90 la sută să poţi da în trafic”, a declarat ministrul.

Pe această autostradă sunt mai multe loturi care au stadiul de execuţie înaintat, spre 90%. Sunt 41 de kilometri aici, la care se vor adăuga 10 kilometri din Râşnov – Cristian, dar şi 25 de kilometri din autostrada Transilvania, plus zece din centura de ocolire a Bacăului.

Sunt peste şase miliarde de euro, fonduri europene, la dispoziţia României, pentru realizarea de autostrăzi în acest an, conform lui Bode.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Helios Phoenix: We are continuously looking at BTS projects

Articolul următor

CFR vrea să reabiliteze calea ferată Caransebeş – Timişoara – Arad, pentru a se circula cu 160 de kilometri la oră

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share