Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Speedwell începe lucrările la noul complex imobiliar de la fosta fabrică Paltim Timişoara. Investiţia, 52 de milioane de euro

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell va începe în iulie demolarea vechilor clădiri de pe terenul societăţii Paltim Timişoara pentru a face loc unui nou anamblu mixt de birouri şi locuinţe în valoare de 52 de milioane de euro.

Fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, dezvoltatorul a anunţat că a obţinut autorizaţia de demolare, iar lucrările vor începe în luna iulie la fosta fabrică de pălării.

Paltim este un proiect de tip mixt de regenerare urbană. Construit pe un vechi sit industrial, fosta fabrică de pălării Paltim, noul proiect va reda locuitorilor o locație istorică importantă și va contribui la dezvoltarea zonei centrale a orașului.

Proiectul Paltim are funcțiuni mixte, incluzând clădiri rezidențiale cu 287 de apartamente premium, 13.000 de mp de spații de birouri și 2.000 de mp destinați spațiilor de retail și servicii (magazine, cafenele și un club de fitness). De aemenea, se doreşte să se renoveze două dintre clădirile abandonate: o veche vilă monument și o secțiune a fostei fabrici.

Dezvoltatorul a anunţat că se află în discuţii şi cu cei care au operat în zonă una dintre cele mai frecventate destinaţii de cultură şi distracţie din zonă, Ambasada, pentru redeschiderea unei locații într-una dintre clădirile istorice din Paltim, continuând munca de conectare cu comunitatea locală.

Proiectul Paltim va fi construit în faze. Faza 1 va include 153 de apartamente, 12.500 mp de spații de birouri și va fi livrată la jumatatea anului 2022.

Fabrica Paltim a fost deschis în 1892,  a fost naționalizată și, ulterior, privatizată prin MEBO în 1995. În 2006 a fost cumpărat de New Century Holdings (NCH), cea care deţine şi fosta Guban. Ulterior, Paltim a fost închisă.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noerr: The crisis demands constant readjusting and agility

Articolul următor

ADNBA: Looking ahead to a new exciting chapter of growth

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share