Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fundația Comunitară Oradea caută soluții locale la provocări locale

Miercuri, 8 iulie, Fundaţia Comunitară Oradea a lansat apelul de proiecte pentru programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, prin care urmărește să susțină financiar atât oamenii cu inițiativă care propun activități de îmbunătățire a educației, în sensul cel mai larg, sau de conştientizare a importanţei mediului înconjurător, cât și capacitatea grupurilor și organizațiilor de a răspunde mai bine nevoilor comunității locale.

Prin acest program dorim ca proiectele propuse spre finanțare să ajute la activarea și revitalizarea comunității orădene prin activități educaționale non-formale cât mai diverse, destinate unei palete cât mai largi de beneficiari. Astfel, inițiative precum ateliere de eco-școală, grădini urbane de legume, acțiuni de încurajare a implicării comunitare, animarea spațiilor comunitare prin activități de învățare și joacă și multe alte idei pot deveni realitate în Oradea prin programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, a declarat Teodora Albiter, manager de proiecte în cadrul Fundației Comunitare Oradea.

În acest scop, Fundația Comunitară Oradea va aloca 35.000 euro pentru revitalizarea peisagistică şi dinamizarea Parcului „Libertății”, iar 15.000 euro vor fi oferiți sub formă de granturi pentru cel puţin 5 şi cel mult 10 proiecte, în urma unui concurs de proiecte.

Cine poate participa

Aplicanții eligibili pentru concursul de proiecte sunt organizații neguvernamentale, instituții de învățământ și grupuri de inițiativă. Toţi cei interesaţi de program îşi pot înscrie proiectele până la data de 31 iulie 2020, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina web a programului: https://fondulpentruunviitormaibun.ro/solutii-locale-oradea/

Programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este o inițiativă a Lidl România, în parteneriat cu Federația Fundațiile Comunitare din România și este implementat prin fundațiile comunitare locale în Brașov, Buftea, Cluj, Oradea şi Vaslui prin competiții similare de proiecte. Direcțiile de intervenție locală ale programului au fost stabilite în urma dialogului cu administrația locală și alți actori relevanți din comunitate.

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.

Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Total
425
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CSALB vrea să reducă numărul cererilor clasate nejustificat sub 20% în acest an

Articolul următor

Primăria Sibiu a fost certificată pentru sistemul de management conform standardului ISO 9001:2015

Citește si:
Total
425
Share