Antreprenori Banci Comunitate CSR Proiecte Ultimele stiri Voluntariat

Fundația Comunitară Oradea caută soluții locale la provocări locale

Miercuri, 8 iulie, Fundaţia Comunitară Oradea a lansat apelul de proiecte pentru programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, prin care urmărește să susțină financiar atât oamenii cu inițiativă care propun activități de îmbunătățire a educației, în sensul cel mai larg, sau de conştientizare a importanţei mediului înconjurător, cât și capacitatea grupurilor și organizațiilor de a răspunde mai bine nevoilor comunității locale.

Prin acest program dorim ca proiectele propuse spre finanțare să ajute la activarea și revitalizarea comunității orădene prin activități educaționale non-formale cât mai diverse, destinate unei palete cât mai largi de beneficiari. Astfel, inițiative precum ateliere de eco-școală, grădini urbane de legume, acțiuni de încurajare a implicării comunitare, animarea spațiilor comunitare prin activități de învățare și joacă și multe alte idei pot deveni realitate în Oradea prin programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, a declarat Teodora Albiter, manager de proiecte în cadrul Fundației Comunitare Oradea.

În acest scop, Fundația Comunitară Oradea va aloca 35.000 euro pentru revitalizarea peisagistică şi dinamizarea Parcului „Libertății”, iar 15.000 euro vor fi oferiți sub formă de granturi pentru cel puţin 5 şi cel mult 10 proiecte, în urma unui concurs de proiecte.

Cine poate participa

Aplicanții eligibili pentru concursul de proiecte sunt organizații neguvernamentale, instituții de învățământ și grupuri de inițiativă. Toţi cei interesaţi de program îşi pot înscrie proiectele până la data de 31 iulie 2020, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina web a programului: https://fondulpentruunviitormaibun.ro/solutii-locale-oradea/

Programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este o inițiativă a Lidl România, în parteneriat cu Federația Fundațiile Comunitare din România și este implementat prin fundațiile comunitare locale în Brașov, Buftea, Cluj, Oradea şi Vaslui prin competiții similare de proiecte. Direcțiile de intervenție locală ale programului au fost stabilite în urma dialogului cu administrația locală și alți actori relevanți din comunitate.

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.

Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Related posts

Centrul medical Sanovil din Bistriţa, afaceri de peste 6 mil. euro în 2018

redactia

Majoritarii de la MedLife au vândut într-o singură şedinţă acţiuni de 13,2 mil. lei

Stefana Muresan

Teraplast renunță la disponibilizarea a peste 8% din forța sa de muncă

Ion Surdu

Dacia a lansat shoowcar-ul Dacia Spring – maşina 100% electrică

Traian Dan

„Tranzacțiile M&A, o perspectivă juridică și fiscală”

Papuc Irina

Se înființează Registrul Laptelui

redactia

Zărnești investește 5 milioane de euro într-o stație de epurare modernă

Papuc Irina

Primul Kaufland din Dej, înzestrat cu automat de reciclare

Nora Dumitrescu

Romgaz are de azi un nou președinte al CA. O doamnă

Ligia Voro

Fonduri europene pentru transformarea celei mai circulate artere din Sibiu. Orașul va avea prima stradă cu bandă dedicată transportului public

Papuc Irina

UBB, 14 specializări în limba germană și 72 în maghiară

Stefana Muresan

Fosta fabrică Casa Albă Independența va deveni sediul Tribunalului Sibiu

Papuc Irina

388 de bebelusi s-au nascut in primele 6 luni la maternitatea Polisano din Sibiu, in crestere cu 10% fata de anul trecut

Stefana Muresan

4,5 milioane de euro pentru modernizarea a șase străzi din municipiul Oradea

Traian Dan

Mediul de afaceri chinez, studiat la Sibiu

Papuc Irina

Noul val al producătorilor din Cluj, atras de vânzările pe internet

Nora Dumitrescu

Proiect european pentru orientarea tinerilor bihoreni în carieră

Traian Dan

MedLife a finalizat achiziţia Ghencea Medical Center

Stefana Muresan

Taxa auto 2019 va fi plătită de toţi proprietarii de maşini

redactia

“Vinul.ro & bucate dobrogene” – distincții pentru vinuri și expoziție cu degustare de gastronomie

Ligia Voro

UVT, în topul celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală

Stefana Muresan

CNN face reclamă Bihorului: Munţii Apuseni şi satul Vadu Crişului, pe lista scurtă a celor mai frumoase locuri din Europa

redactia

Principalele resurse de energie primară ale României, în creștere în perioada ianuarie-octombrie

Papuc Irina

S IMMO AG: Sun Plaza in Bucharest extended

Ionut Oprea

Leave a Comment