Antreprenori Banci Comunitate CSR Proiecte Ultimele stiri Voluntariat

Fundația Comunitară Oradea caută soluții locale la provocări locale

Miercuri, 8 iulie, Fundaţia Comunitară Oradea a lansat apelul de proiecte pentru programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, prin care urmărește să susțină financiar atât oamenii cu inițiativă care propun activități de îmbunătățire a educației, în sensul cel mai larg, sau de conştientizare a importanţei mediului înconjurător, cât și capacitatea grupurilor și organizațiilor de a răspunde mai bine nevoilor comunității locale.

Prin acest program dorim ca proiectele propuse spre finanțare să ajute la activarea și revitalizarea comunității orădene prin activități educaționale non-formale cât mai diverse, destinate unei palete cât mai largi de beneficiari. Astfel, inițiative precum ateliere de eco-școală, grădini urbane de legume, acțiuni de încurajare a implicării comunitare, animarea spațiilor comunitare prin activități de învățare și joacă și multe alte idei pot deveni realitate în Oradea prin programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, a declarat Teodora Albiter, manager de proiecte în cadrul Fundației Comunitare Oradea.

În acest scop, Fundația Comunitară Oradea va aloca 35.000 euro pentru revitalizarea peisagistică şi dinamizarea Parcului „Libertății”, iar 15.000 euro vor fi oferiți sub formă de granturi pentru cel puţin 5 şi cel mult 10 proiecte, în urma unui concurs de proiecte.

Cine poate participa

Aplicanții eligibili pentru concursul de proiecte sunt organizații neguvernamentale, instituții de învățământ și grupuri de inițiativă. Toţi cei interesaţi de program îşi pot înscrie proiectele până la data de 31 iulie 2020, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe pagina web a programului: https://fondulpentruunviitormaibun.ro/solutii-locale-oradea/

Programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este o inițiativă a Lidl România, în parteneriat cu Federația Fundațiile Comunitare din România și este implementat prin fundațiile comunitare locale în Brașov, Buftea, Cluj, Oradea şi Vaslui prin competiții similare de proiecte. Direcțiile de intervenție locală ale programului au fost stabilite în urma dialogului cu administrația locală și alți actori relevanți din comunitate.

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.

Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Related posts

ICCO aniverseaza 30 de ani

Ionut Oprea

Europa Digitală: Cinci din 12 centre de inovare digitală selectate în România vor activa în Transilvania și Banat

Ion Surdu

Muzeul Etnografic al Transilvaniei se redeschide. Administratorii au pregătit o serie de măsuri speciale

Papuc Irina

Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, reales președinte

Ligia Voro

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice și-a desemnat conducerea pentru următorii doi ani

redactia

Forestierii sunt supărați din cauza inițiativei legislative în domeniul pădurilor

Ligia Voro

Pita de Sântimbru, vinul de Jidvei și dulcețurile din Apuseni, atracții la un târg de turism din China

Stefana Muresan

Incepe tIMOn Targul Imobiliar National, prima editie internationala

Stefana Muresan

CBRE: Crăciunul începe în noiembrie, odată cu Black Friday

Ionut Oprea

„Ambulanța pentru monumente”, printre câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu: „O inițiativă puternică ce poate fi adaptată pentru alte țări din Europa”

Ion Surdu

Ferma Bioterra Doștat, aparținând omului de afaceri Mihai Miron, vrea să lanseze pe piață lapte cu proprietăţi terapeutice

redactia

Romatsa, Microsoft și Nuclearelectrica, cele mai mari salarii din România

redactia

Reușita și angajamentul membrilor CCIFER, în centrul celei de-a 12- a ediții a Galei CCIFER

redactia

Universitatea “Babeş-Bolyai” și NTT DATA Romania, a doua serie din Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică

Stefana Muresan

Wizz Air caută însoțitoare de bord la Oradea

Traian Dan

Carmangeria Moldovan cu afaceri de 15 mil. de euro va folosi doar carne din România

Stefana Muresan

Astra Trans Carpatic introduce trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov

redactia

750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi

redactia

Cum reduci costurile de operare ale clădirilor

Ligia Voro

Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Stefana Muresan

Sether lansează sether.com – platforma pentru monitorizare digitală

Ligia Voro

Un startup finlandez deschide un birou în Cluj după ce a câștigat o investiție de 12 milioane de dolari

Ion Surdu

Hornbach: Vânzarea de produse pentru casele inteligente este în creștere

Ion Surdu

Concluziile Imobiliarium: Interesele cumpărătorului de locuințe s-au schimbat

Stefana Muresan

Leave a Comment