Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ferma Recea Cristur: “Suntem refuzați de supermarketuri”

Marile lanțurile comerciale preferă să vândă produse de proastă calitate, aduse de la distanțe mari, în loc să apeleze la producătorii din zonă, avertizează investitorii de la Bio Farm Recea Cristur (BFRC).

“În 2017, la un an după prima recoltă, când a început povestea noastră mai concret, am încercat să luăm legătura cu supermarketuri din Cluj, crezând că interesul lor e să le ofere oamenilor fructe proaspete, locale, care nu au călătorit prin toată țara. Din păcate, am fost refuzați. 

Unii ne-au zis că nici nu-i interesează, deși eram în anul 1 de conversie la agricultura ecologică. Am fost foarte dezamăgiți că micii producători nu sunt susținuți absolut, deloc deși reclamele cu produse proaspete sunt specialitatea supermarketurilor.

Între timp am renunțat în totalitate la ideea de a ne vinde produsele în supermarket, căci nu avem valori similare și vrem ca lanțul de aprovizionare al oamenilor să fie cât mai scurt: producător și cumpărător”, spun antreprenorii clujeni.

Ei au dat ca exemplu coacăzele mucegăite aduse din Prahova și vândute la 63 lei/kg la un supermarket din Cluj-Napoca. BFRC a fost înființată în 2015 de către antreprenorii clujeni Alexandru și Ana-Maria Pop. Obiectul principal de activitate este producerea și desfacerea fructelor de pădure, fiind o afacere de familie.

Ferma este localizată la 45 km de municipiul Cluj-Napoca. Terenul plantat este de 1 ha de zmeur Willamette, Polka, Glen Ample, 2 ha de coacăz negru Tisel, Tiben, Ruben, Gofert și o suprafață experimentală cu coacăz roșu, afin, agriș. Din 2017, proprietarii au demarat procesul de obținere a certificării bio.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se redeschid piețele volante ale Clujului

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Bran - Castelul inimii Reginei Maria

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share