Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ferma Recea Cristur: “Suntem refuzați de supermarketuri”

Marile lanțurile comerciale preferă să vândă produse de proastă calitate, aduse de la distanțe mari, în loc să apeleze la producătorii din zonă, avertizează investitorii de la Bio Farm Recea Cristur (BFRC).

“În 2017, la un an după prima recoltă, când a început povestea noastră mai concret, am încercat să luăm legătura cu supermarketuri din Cluj, crezând că interesul lor e să le ofere oamenilor fructe proaspete, locale, care nu au călătorit prin toată țara. Din păcate, am fost refuzați. 

Unii ne-au zis că nici nu-i interesează, deși eram în anul 1 de conversie la agricultura ecologică. Am fost foarte dezamăgiți că micii producători nu sunt susținuți absolut, deloc deși reclamele cu produse proaspete sunt specialitatea supermarketurilor.

Între timp am renunțat în totalitate la ideea de a ne vinde produsele în supermarket, căci nu avem valori similare și vrem ca lanțul de aprovizionare al oamenilor să fie cât mai scurt: producător și cumpărător”, spun antreprenorii clujeni.

Ei au dat ca exemplu coacăzele mucegăite aduse din Prahova și vândute la 63 lei/kg la un supermarket din Cluj-Napoca. BFRC a fost înființată în 2015 de către antreprenorii clujeni Alexandru și Ana-Maria Pop. Obiectul principal de activitate este producerea și desfacerea fructelor de pădure, fiind o afacere de familie.

Ferma este localizată la 45 km de municipiul Cluj-Napoca. Terenul plantat este de 1 ha de zmeur Willamette, Polka, Glen Ample, 2 ha de coacăz negru Tisel, Tiben, Ruben, Gofert și o suprafață experimentală cu coacăz roșu, afin, agriș. Din 2017, proprietarii au demarat procesul de obținere a certificării bio.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se redeschid piețele volante ale Clujului

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Bran - Castelul inimii Reginei Maria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

HR-iștii s-au suit în Dealul Clujului

O comunitate a profesioniștilor din resursele umane prinde contur la Cluj prin intermediul unor evenimente nonconformiste de socializare.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share