Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Spitalul Judeţean Timişoara se vor investi 250 de milioane de lei pentru o nouă clădire cu 25 de săli de operaţie, secţii ATI şi pentru mari arşi

„Uitată” atunci când s-a pus problema înfiinţării unui spital regional, Timişoara va benefica, totuşi, de investiţii semnificative în domeniul infrastructurii spitaliceşti. Guvernul a aprobat realizarea unui proiect de mari dimensiuni, construcţia unei clădiri noi şi interconectarea acesteia cu cele existente, în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara. În total, proiectul este în valoare de peste 250 de milioane de lei şi va ajuta la reorganizarea circuitelor medicale pentru departamentele Unitate Primiri Urgențe (UPU), Chirurgie, Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și Centru de Mari Arși.

Astfel, va fi construit un corp nou de clădire, care să cuprindă platformele de diagnostic (din cadrul UPU-SMURD și al serviciului de radiologie-imagistică) și platformele de intervenție (din cadrul UPU-SMURD, al Blocului Operator, al Unităților de anestezie si terapie intensivă și din Centrul de Mari Arși) ce funcționează în prezent în mai multe clădiri ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Pius Brânzeu Timișoara, și va fi realizată conectarea construcției noi cu clădirile existente, realizându-se astfel și interconectarea clădirilor existente ale unității sanitare între ele, prin intermediul unui sistem de pasarele.

Vor mai fi realizate lucrări de reabilitare ulterioară a unora din corpurile existente ale spitalului, în care se vor reamenaja spațiile de cazare sau alte secții medicale ce vor deservi serviciile preconizate a se desfășura în noul corp de clădire și se va moderniza și îmbunătăți dotarea și echipamentele, se arată într-o informare a Guvernului.

Noua clădire care va fi destinată îngrijirilor și acordării asistenței medicale pentru marii arși se va construi pe o suprafață de peste 19 000 mp și va avea UPU-SMURD cu 58 de posturi; Centrul de Arși, având 6 boxe pentru mari arși, 6 rezerve pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă; A.T.I. cu 27 posturi; Bloc Operator cu 25 de Săli de Operație; Spațiile conexe (Sterilizare, Farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, etc.), Heliport.

Proiectul de investiție va avea o valoare de 250.782.000 lei cu TVA care va fi eșalonată pe 3 ani. Finanțarea se va realiza în urma unui Acord de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare destinat Proiectului privind reforma sectorului sanitar – îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conductele companiei de termoficare din Timişoara, Colterm, schimbate de trei firme, reunite în două contracte diferite pentru 106 milioane de lei

Articolul următor

Tunelul de 1 miliard de sub Meseș, gata abia în 2024

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share