Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tunelul de 1 miliard de sub Meseș, gata abia în 2024

Debutul lucrărilor la tunelul Meseș al Autostrăzii Transilvania (A3), din județul Sălaj, e estimat anul viitor, iar finalul acestora, în anul 2024.

Ministerul Transporturilor va iniția un proiect de act normativ privind declanșarea exproprierilor pentru construirea obiectivului de 2,89 km și va fi cel mai lung tunel rutier din România, conform Economica.net.

Prin proiect se propune aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național: secțiunea 3B – tunel rutier cu profil de autostradă în zona Meseș, situat în localitatea Românași – din cadrul Autostrăzii Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea.

Proiectul prevede despăgubiri de 8.346 de lei pentru șase imobile, cu o suprafață totală de 5.859 mp. Noul tunel urmează să fie scos la licitație pentru proiectare și execuție până în 30 iulie, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Valoarea estimată a contractului este de 987 de milioane de lei, fără TVA, acesta urmând să fie semnat în aprilie 2021, dacă nu vor fi contestații, potrivit estimărilor CNAIR. Dacă lucrurile vor decurge conform noilor planuri, tunelul ar trebui finalizat în 2024.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit multe modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Spitalul Judeţean Timişoara se vor investi 250 de milioane de lei pentru o nouă clădire cu 25 de săli de operaţie, secţii ATI şi pentru mari arşi

Articolul următor

Cercetare medicală de vârf la Centrul de Medicină Genomică din Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Gala Comunității Bihorene 2023

13 decembrie 2023 ora 18:00 – Teatrul Regina Maria din Oradea începând cu ora 18:00 Gala Comunității Bihorene…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share