Antreprenori Bihor Sanatate Ultimele stiri

Medicina alternativă, la Oradea: Dr. Mircea Dogariu aduce acupunctura tradițională și energetică la Clinica Sana Mente

Cu studii la Cluj și la Roma, Dr. Mircea Dogariu este printre puținii medici din România cu competență în acupunctură recunoscută în țară și în Uniunea Europeană. Tratează boli pneumologice, reumatologice, endocrine și intenționează să se supraspecializeze în acupunctura de rejuvenare, estetică și anti-îmbătrânire.

Dr. Mircea Dogariu a absolvit Facultatea de Medicină Generală de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, în anul 1998. În anul 2017 a obținut, în urma cursurilor urmate la Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar (SNSPMPS) – București, competența de „Acupunctură”, coordonatorul cursului fiind reputatul specialist Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan. Această competență medicală este singura recunoscută de Ministerul Sănătății din România, durata cursurilor este de trei ani și înglobează aspecte complexe legate de medicina tradițională chineză, cu accent pe tehnicile de acupunctură chineză.

La Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad, Facultatea de Medicină colaborează cu Prof. Dr. Franco Menichelli din Roma, Italia, care conduce Şcoala de Acupunctură Energetică şi Tradiţională fondată în 1982, girată profesional de Asociaţiea Italiană de Acupunctură (A.I.A.).

Prof. Dr. Franco Menichelli a acumulat o experiență de 30 de ani în practica acupuncturii, formând în această perioadă de timp peste o mie de medici acupuncturişti. Dintre aceştia mulți au fondat, la rândul lor, alte şcoli de acupunctură.

„Am finalizat cursurile de la Arad în primăvara anului 2017, prin susținerea unui examen, prin urmare sunt autorizat ca practician de acupunctură și în Italia, implicit în UE. Cred că sunt printre cei câțiva medici din România cu competență recunoscută atât în România, cât și în Uniunea Europeană. La începutul acestui an, împreună cu câțiva colegi, am fondat Asociația de Medicină Chineză și Acupunctură”, ne-a spus doctorul Mircea Dogariu.

În anul 2015, Dr. Mircea Dogariu a urmat la Arad și Cluj-Napoca cursuri de auriculoterapie, tot sub egida Școlii de Acupunctură Energetică şi Tradiţională din Roma, iar la Târgu Mureș a practicat acupunctura în beneficiul pacienților care se prezentau cu probleme de sănătate, cum ar fi cele de:

  • pneumologie (astm, bronșite, alergii);
  • reumatologie (reumatism și boli articulare, dureri ale coloanei vertebrale: cervicale, toracice și lombare);
  • endocrinologie (obezitate, reglarea metabolismului lipidic și alte disfuncții; metabolice asociate unor afecțiuni complexe de tip diabet etc.;
  • psihologie (anxietate, depresii, insomnie, migrene);
  • diferite dependențe (fumat, alcool etc.).

Nu vrea însă să se oprească aici. „Intentionez să mă supraspecializez în acupunctura estetică, de rejuvenare și anti-îmbătrânire, unde să combin și tehnicile complexe de laserterapie și electroterapie”, precizează Dr.Mircea Dogariu.

Doctorul spune că rezultatele sunt foarte bune, dar fiecare pacient trebuie să rămână în continuare în atentia specialistului, pentru ulterioare reevaluări, absolut necesare după ședințele obligatorii.

„Acupunctura și, în general, așa-numita medicină alternativă, urmărește să vindece rădăcinile afecțiunii, nu manifestările bolii. Prefer să asimilez acupunctura noțiunii de medicină integrativă, pentru că folosește medicina alopată, noțiunile și rezultatele evoluției medicale clasice, pe care le integrează într-o abordare holistică specifică fiecărui pacient în parte. Este o abordare similară inițial anamnezei medicale alopate, în care urmăresc să aflu istoricul medical al fiecărui pacient, pentru ca mai apoi să inițiez un tratament specific, particular, dedicat fiecărui pacient. Având la bază tehnicile de acupunctură chineză tradițională, auriculoterapie, acupunctura pe microsisteme, înglobând și celelalte cunoștințe acumulate în vasta și complexa Medicină Tradițională Chineză, împletite cu noile abordări specifice acupuncturii energetice, reușesc să conturez un tablou al patologiei fiecărui pacient, pentru ca mai apoi în șase-opt ședințe de acupunctură să îmbunătățesc semnificativ starea lui de sănătate”, ne-a explicat medicul Mircea Dogariu.

Din a doua jumătate a lunii octombrie, medicul Mircea Dogariu este la dispoziția pacienților din Oradea, fiind cel mai nou membru al echipei de medici din noua clinică privată Sana Mente. Clinica prestează servicii medicale de neurologie, psihologie, psihiatrie, medicină internă și ecografie generală, fiind locul unde pacientul este consultat multidisciplinar și ajutat să găsească soluții pentru „minte și suflet”.

(Articol publicat în ediția print TB 92 – ianuarie/februarie 2020)

Related posts

Acord de Parteneriat Economic UE-Japonia. Noi oportunități de afaceri pentru companiile românești

redactia

Administrația clujeană vrea să dezvolte parteneriate economice cu China. Sunt vizate trenul de mare viteză Cluj-Budapesta și centrala de la Tarnița

Stefana Muresan

În 2019, brașovenii de la Vegis.ro au vândut cosmetice naturale și alimente bio de 3,2 milioane de euro

Papuc Irina

Cesiro din Sighişoara, cu afaceri de 9 mil. euro în S1, țintește piețele din Brazilia, Ar­gen­tina şi Ucraina

Stefana Muresan

Sălajul își face drumuri modernizate de 90 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Ministerul Economiei: Proiectul de OUG privind plafonarea preţului la gaze, asumat de Guvern pentru protecţia populaţiei

redactia

Cea mai mare universitate din țară va face cercetare avansată

Nora Dumitrescu

Aparatură medicală performantă, donată de italieni Spitalului Municipal Gherla

Tirdea Ionut

Livadă ecologică de aluni, investiție cu fonduri europene în Ilva Mică

Stefana Muresan

DEMO METAL VEST 2017, un eveniment de excepţie la Expo Arad

Stefana Muresan

Ardealul, campionul tăierilor ilegale de lemn

Nora Dumitrescu

Studenții de la Universitatea Tehnică programează roboți în colaborare cu Accenture pentru a răspunde provocărilor industriei X.0

Stefana Muresan

Discover Bihor: Primul videoclip de promovare turistică a judeţului a fost lansat pe internet

Stefana Muresan

Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, ar putea fi noul președinte al Academiei Române

Stefana Muresan

CBRE: raport Q1, cum au evoluat tranzacțiile și ce efecte ar putea avea pandemia

Papuc Irina

Sală de sport de un milion de euro, la Târnăveni

Stefana Muresan

Maramureșul iese pe pierdere în 2020. Investiții în drumuri și deșeuri

Nora Dumitrescu

ROMGAZ sprijină Crucea Roșie Română cu 1.250.000 lei în lupta cu Coronavirus COVID-19

Ligia Voro

Vertiv anunţă inaugurarea noilor birouri din Cluj-Napoca 

Ligia Voro

Produse din Bihor pentru bihoreni! – se încearcă promovarea produselor locale

Traian Dan

România, a doua cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III

redactia

[Enjoy Transylvania!] Bibliotheca Telekiana

Transilvania Business

Gigantul german din industria optică ZEISS a preluat afacerile din Timișoara ale companiei Guardus

Stefana Muresan

Finanţare nerambursabilă: 25.000 lei de la stat pentru panouri solare

Stefana Muresan

Leave a Comment