Antreprenori Bihor Sanatate Ultimele stiri

Medicina alternativă, la Oradea: Dr. Mircea Dogariu aduce acupunctura tradițională și energetică la Clinica Sana Mente

Cu studii la Cluj și la Roma, Dr. Mircea Dogariu este printre puținii medici din România cu competență în acupunctură recunoscută în țară și în Uniunea Europeană. Tratează boli pneumologice, reumatologice, endocrine și intenționează să se supraspecializeze în acupunctura de rejuvenare, estetică și anti-îmbătrânire.

Dr. Mircea Dogariu a absolvit Facultatea de Medicină Generală de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, în anul 1998. În anul 2017 a obținut, în urma cursurilor urmate la Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar (SNSPMPS) – București, competența de „Acupunctură”, coordonatorul cursului fiind reputatul specialist Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan. Această competență medicală este singura recunoscută de Ministerul Sănătății din România, durata cursurilor este de trei ani și înglobează aspecte complexe legate de medicina tradițională chineză, cu accent pe tehnicile de acupunctură chineză.

La Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad, Facultatea de Medicină colaborează cu Prof. Dr. Franco Menichelli din Roma, Italia, care conduce Şcoala de Acupunctură Energetică şi Tradiţională fondată în 1982, girată profesional de Asociaţiea Italiană de Acupunctură (A.I.A.).

Prof. Dr. Franco Menichelli a acumulat o experiență de 30 de ani în practica acupuncturii, formând în această perioadă de timp peste o mie de medici acupuncturişti. Dintre aceştia mulți au fondat, la rândul lor, alte şcoli de acupunctură.

„Am finalizat cursurile de la Arad în primăvara anului 2017, prin susținerea unui examen, prin urmare sunt autorizat ca practician de acupunctură și în Italia, implicit în UE. Cred că sunt printre cei câțiva medici din România cu competență recunoscută atât în România, cât și în Uniunea Europeană. La începutul acestui an, împreună cu câțiva colegi, am fondat Asociația de Medicină Chineză și Acupunctură”, ne-a spus doctorul Mircea Dogariu.

În anul 2015, Dr. Mircea Dogariu a urmat la Arad și Cluj-Napoca cursuri de auriculoterapie, tot sub egida Școlii de Acupunctură Energetică şi Tradiţională din Roma, iar la Târgu Mureș a practicat acupunctura în beneficiul pacienților care se prezentau cu probleme de sănătate, cum ar fi cele de:

  • pneumologie (astm, bronșite, alergii);
  • reumatologie (reumatism și boli articulare, dureri ale coloanei vertebrale: cervicale, toracice și lombare);
  • endocrinologie (obezitate, reglarea metabolismului lipidic și alte disfuncții; metabolice asociate unor afecțiuni complexe de tip diabet etc.;
  • psihologie (anxietate, depresii, insomnie, migrene);
  • diferite dependențe (fumat, alcool etc.).

Nu vrea însă să se oprească aici. „Intentionez să mă supraspecializez în acupunctura estetică, de rejuvenare și anti-îmbătrânire, unde să combin și tehnicile complexe de laserterapie și electroterapie”, precizează Dr.Mircea Dogariu.

Doctorul spune că rezultatele sunt foarte bune, dar fiecare pacient trebuie să rămână în continuare în atentia specialistului, pentru ulterioare reevaluări, absolut necesare după ședințele obligatorii.

„Acupunctura și, în general, așa-numita medicină alternativă, urmărește să vindece rădăcinile afecțiunii, nu manifestările bolii. Prefer să asimilez acupunctura noțiunii de medicină integrativă, pentru că folosește medicina alopată, noțiunile și rezultatele evoluției medicale clasice, pe care le integrează într-o abordare holistică specifică fiecărui pacient în parte. Este o abordare similară inițial anamnezei medicale alopate, în care urmăresc să aflu istoricul medical al fiecărui pacient, pentru ca mai apoi să inițiez un tratament specific, particular, dedicat fiecărui pacient. Având la bază tehnicile de acupunctură chineză tradițională, auriculoterapie, acupunctura pe microsisteme, înglobând și celelalte cunoștințe acumulate în vasta și complexa Medicină Tradițională Chineză, împletite cu noile abordări specifice acupuncturii energetice, reușesc să conturez un tablou al patologiei fiecărui pacient, pentru ca mai apoi în șase-opt ședințe de acupunctură să îmbunătățesc semnificativ starea lui de sănătate”, ne-a explicat medicul Mircea Dogariu.

Din a doua jumătate a lunii octombrie, medicul Mircea Dogariu este la dispoziția pacienților din Oradea, fiind cel mai nou membru al echipei de medici din noua clinică privată Sana Mente. Clinica prestează servicii medicale de neurologie, psihologie, psihiatrie, medicină internă și ecografie generală, fiind locul unde pacientul este consultat multidisciplinar și ajutat să găsească soluții pentru „minte și suflet”.

(Articol publicat în ediția print TB 92 – ianuarie/februarie 2020)

Related posts

BVB, profit net în creștere cu 180%, la 5,15 milioane lei, în primul semestru

Stefana Muresan

Un an cu GDPR, 981 de investigații efectuate în România

Ligia Voro

Mobila Dalin a intrat în Clusterul Transilvan

Nora Dumitrescu

Jumătate de miliard de euro pentru afaceri în mediul rural

redactia

Endava vinde divizia fintech

Ligia Voro

Muncitorilor de la Silcotub li se verifică temperatura la poarta fabricii

Nora Dumitrescu

Proiecte de 24 de milioane de euro pentru fluidizarea circulației în Oradea

Stefana Muresan

La Spitalul Judeţean Timişoara se vor investi 250 de milioane de lei pentru o nouă clădire cu 25 de săli de operaţie, secţii ATI şi pentru mari arşi

Robert Bloancă

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Stefana Muresan

White Star: High quality buildings better withstand a crisis

Ionut Oprea

A treia ediție a conferinței “Soluții prefabricate din beton” în toamnă

Ligia Voro

Orădenii își vor putea plăti taxele și impozitele după data de 15 ianuarie 2021

Traian Dan

Optim PM livrează Oregon Park – Clădirea C pentru Portland Trust

Ligia Voro

Bursa de la București a închis ședința de joi în creștere ușoară pe majoritatea indicilor

Papuc Irina

O firmă va putea fi înfiinţată exclusiv online – proiect de lege

Ion Surdu

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaș: „În România avem tot ce ne trebuie pentru a ne digitaliza într-o manieră rapidă”

Ion Surdu

Automatizăm România. Webinar organizat de Robotiindustriali.ro în parteneriat cu Cleverbiz Consulting și Kovács Trade Company

A. I.

Două noi creșe promise în municipiul Satu Mare

Gruita Ienasoiu

A început târgul internațional Demo Metal 2019

Papuc Irina

Energobit, furnizor preferat pentru înlocuirea stațiilor de transformare

Stefana Muresan

#OpenVienna – Open for Business!

Ionut Oprea

Proiect de masterplan al campusului Universității Oradea, prezentat la Primăria Oradea

Stefana Muresan

Orange România anunță rezultatele financiare pentru trimestrul III din 2019

Ligia Voro

Clujenii de la Narcoffee Roasters s-au extins în Praga

Stefana Muresan

Leave a Comment