Antreprenori Bihor Sanatate Ultimele stiri

Medicina alternativă, la Oradea: Dr. Mircea Dogariu aduce acupunctura tradițională și energetică la Clinica Sana Mente

Cu studii la Cluj și la Roma, Dr. Mircea Dogariu este printre puținii medici din România cu competență în acupunctură recunoscută în țară și în Uniunea Europeană. Tratează boli pneumologice, reumatologice, endocrine și intenționează să se supraspecializeze în acupunctura de rejuvenare, estetică și anti-îmbătrânire.

Dr. Mircea Dogariu a absolvit Facultatea de Medicină Generală de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, în anul 1998. În anul 2017 a obținut, în urma cursurilor urmate la Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar (SNSPMPS) – București, competența de „Acupunctură”, coordonatorul cursului fiind reputatul specialist Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan. Această competență medicală este singura recunoscută de Ministerul Sănătății din România, durata cursurilor este de trei ani și înglobează aspecte complexe legate de medicina tradițională chineză, cu accent pe tehnicile de acupunctură chineză.

La Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad, Facultatea de Medicină colaborează cu Prof. Dr. Franco Menichelli din Roma, Italia, care conduce Şcoala de Acupunctură Energetică şi Tradiţională fondată în 1982, girată profesional de Asociaţiea Italiană de Acupunctură (A.I.A.).

Prof. Dr. Franco Menichelli a acumulat o experiență de 30 de ani în practica acupuncturii, formând în această perioadă de timp peste o mie de medici acupuncturişti. Dintre aceştia mulți au fondat, la rândul lor, alte şcoli de acupunctură.

„Am finalizat cursurile de la Arad în primăvara anului 2017, prin susținerea unui examen, prin urmare sunt autorizat ca practician de acupunctură și în Italia, implicit în UE. Cred că sunt printre cei câțiva medici din România cu competență recunoscută atât în România, cât și în Uniunea Europeană. La începutul acestui an, împreună cu câțiva colegi, am fondat Asociația de Medicină Chineză și Acupunctură”, ne-a spus doctorul Mircea Dogariu.

În anul 2015, Dr. Mircea Dogariu a urmat la Arad și Cluj-Napoca cursuri de auriculoterapie, tot sub egida Școlii de Acupunctură Energetică şi Tradiţională din Roma, iar la Târgu Mureș a practicat acupunctura în beneficiul pacienților care se prezentau cu probleme de sănătate, cum ar fi cele de:

  • pneumologie (astm, bronșite, alergii);
  • reumatologie (reumatism și boli articulare, dureri ale coloanei vertebrale: cervicale, toracice și lombare);
  • endocrinologie (obezitate, reglarea metabolismului lipidic și alte disfuncții; metabolice asociate unor afecțiuni complexe de tip diabet etc.;
  • psihologie (anxietate, depresii, insomnie, migrene);
  • diferite dependențe (fumat, alcool etc.).

Nu vrea însă să se oprească aici. „Intentionez să mă supraspecializez în acupunctura estetică, de rejuvenare și anti-îmbătrânire, unde să combin și tehnicile complexe de laserterapie și electroterapie”, precizează Dr.Mircea Dogariu.

Doctorul spune că rezultatele sunt foarte bune, dar fiecare pacient trebuie să rămână în continuare în atentia specialistului, pentru ulterioare reevaluări, absolut necesare după ședințele obligatorii.

„Acupunctura și, în general, așa-numita medicină alternativă, urmărește să vindece rădăcinile afecțiunii, nu manifestările bolii. Prefer să asimilez acupunctura noțiunii de medicină integrativă, pentru că folosește medicina alopată, noțiunile și rezultatele evoluției medicale clasice, pe care le integrează într-o abordare holistică specifică fiecărui pacient în parte. Este o abordare similară inițial anamnezei medicale alopate, în care urmăresc să aflu istoricul medical al fiecărui pacient, pentru ca mai apoi să inițiez un tratament specific, particular, dedicat fiecărui pacient. Având la bază tehnicile de acupunctură chineză tradițională, auriculoterapie, acupunctura pe microsisteme, înglobând și celelalte cunoștințe acumulate în vasta și complexa Medicină Tradițională Chineză, împletite cu noile abordări specifice acupuncturii energetice, reușesc să conturez un tablou al patologiei fiecărui pacient, pentru ca mai apoi în șase-opt ședințe de acupunctură să îmbunătățesc semnificativ starea lui de sănătate”, ne-a explicat medicul Mircea Dogariu.

Din a doua jumătate a lunii octombrie, medicul Mircea Dogariu este la dispoziția pacienților din Oradea, fiind cel mai nou membru al echipei de medici din noua clinică privată Sana Mente. Clinica prestează servicii medicale de neurologie, psihologie, psihiatrie, medicină internă și ecografie generală, fiind locul unde pacientul este consultat multidisciplinar și ajutat să găsească soluții pentru „minte și suflet”.

(Articol publicat în ediția print TB 92 – ianuarie/februarie 2020)

Related posts

Noul „star“ al economiei locale: Daimler a depășit 1,6 mld. € cu fabrica de cutii de viteze din Sebeş

Stefana Muresan

Companii de top la Târgul de Cariere Oradea

Traian Dan

Mai multe comune din Maramureș, aproape de faliment

Nora Dumitrescu

Angajații români preferă cardurile de masă în locul tichetelor pe hârtie

A. I.

Două companii din Sibiu au început să producă măști, halate și capișoane. Spitalul din Sibiu a făcut prima comandă

Ion Surdu

Noua capitala a tineretului

Transilvania Business

DOCTOR ALO. Grijile tale au acum o soluție profesionistă

Stefana Muresan

5GAA Releases New 2030 Roadmap for Advanced Driving Use Cases, Connectivity Technologies and Radio Spectrum Needs

Ionut Oprea

Alfa Software anunță afaceri de 8,5 milioane lei, în creștere cu 50%

Ligia Voro

REI Finance: Ultimele luni în care start-up-urile, companiile mici, mijlocii și mari pot primi fonduri nerambursabile de peste 300 mil. EUR pentru proiecte de peste 1 mil. EUR

Papuc Irina

Bitdefender semnează un acord cu producătorul de routere Netgear

Stefana Muresan

Operatorul Direct One, controlat de fratii Muresan din Cluj, a imprumutat 10 milioane de euro de la BCR si BRD pentru extinderea retelei de fibra optica a Capitalei

Stefana Muresan

Spa în pregătire, lângă Hotelul Tempo din Târgu-Mureș

Stefana Muresan

Piața de produse artizanale conservate, în formare. Cele mai cunoscute branduri

redactia

Unitatea de afaceri Appleton din Cluj, transferată în parcul logistic Urbano

Nora Dumitrescu

Concurs internaţional de arhitectură pentru reconstrucţia fleşei catedralei Notre-Dame

Stefana Muresan

Primăria Deva își reia activitatea: angajații revin la muncă, cu excepția celor izolați la domiciliu

Ion Surdu

Banca Mondială va ajuta Clujul să își aducă investitori

Nora Dumitrescu

Clujul și Timișoara sparg piața rezidențială a marilor orașe

Nora Dumitrescu

Înregistrare prin sistem video în SPV și plata cu cardul pentru 30 de taxe

Traian Dan

De mâine, obligațiunile Raiffeisen Bank intră la tranzacționare la BVB 

Ligia Voro

PORR Construct investeşte alături de doi parteneri 100 mil. euro în două hoteluri din Capitală

Stefana Muresan

Compania de Investiții a reabilitat un pavilion de infecțioase în Sălaj

Nora Dumitrescu

România a fost mai dinamică decât regiunea în primul semestru din 2019

Ligia Voro

Leave a Comment