Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Giganții Porsche și NTT finanțează viitorii IT-iști vorbitori de germană

Grupurile multinaționale Porsche și NTT își vor pregăti potențialii angajați încă de pe băncile facultății, în viitorul an universitar, la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca. 

Acestea au informat că vor finanța un program de studii nivel licenţă de informatică, având predarea în limba germană, oferit de Facultatea de Matematică şi Informatică (FMI) cu sprijinul ambelor companii cu activitate în România.

Programul le va facilita studenților oportunitatea de a intra în contact cu marile companii de IT din Cluj-Napoca încă din timpul facultății, au precizat inițiatorii proiectului. 

În 2017, UBB și companiile au convenit asupra înfiinţării unui alt program de IT în germană, cel de master, unde sunt studiate sisteme informatice avansate (proiectare, modelare, dezvoltare).

„Companiile s-au implicat nu numai pe partea financiară, ci şi pe cea logistică, prin personalul specializat alocat şi prin spaţiile puse la dispoziţie. Aceşti tineri sunt şi puţin preselectaţi, provenind din familii în care s-a investit în educaţia copiilor”, menționa conducerea UBB.

Colaborarea dintre mediul universitar şi cel de afaceri a pus bazele unui program complet de studii în limba germană în IT, atât la nivel licenţă, cât şi la nivel master. Studenții participă la programe de mentorat, internship și cursuri susținute de cadre didactice din UBB și din universități din Germania și Austria, dar și de specialiști din companiile partenere.

Programa este sincronizată cu cele similare ale universităţilor din Germania. Implicarea companiilor partenere constă în sprijin financiar acordat programului de studiu informatică în germană din cadrul FMI, dar şi în consultanţă oferită de specialişti în domeniu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Medicina de urgență din Luduș are nevoie de sprijinul comunității locale!

Articolul următor

Producătorul orădean de volane pentru Porsche a angajat muncitori din Sri Lanka

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share