Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Transporturilor: “Am deblocat autostrada Sălaj – Bihor”

Toate tronsoanele din Autostrada Transilvania (A3) cuprinse cuprinse între localitățile Nădășelu și Borș au fost deblocate, anunță ministrul Lucian Bode.

Acesta a promis, la Zalău, ca 2020 va fi anul Autostrăzii Transilvania. “Vom da în trafic în acest an 25 km din A3, sectoarele Iernut – Chețani și Biharia – Borș. Am semnat contractele pentru proiectare și execuție pentru alți 52 km din A3. 

Mă refer la Târgu-Mureș – Ungheni, Zimbor – Poarta Sălajului și Chiribiș – Biharia. Toate tronsoanele cuprinse cuprinse între Nadășelu și Bors au fost deblocate. Totul s-a întâmplat din noiembrie 2019 până în prezent.

Între Poarta Sălajului si Zalau, respectiv Zalău – Nușfalău (41 km), inclusiv tunelul Meseș, avem termen de depunere a ofertelor septembrie 2020. Aici vom avea o etapă de precalificare, ținând cont de complexitatea lucrărilor, inclusiv la tunel. 

La Suplacu de Barcău – Chiribiș (27 km) am reluat licitația; sunt convins că în cel mai scurt timp vom intra în linie dreaptă cu procedura și pentru acest tronson”.

Săptămâna trecută a avut loc depunerea de oferte pentru procedura de atribuire a contractului pentru subsecțiunile 3A2 Nădășelu – Mihăiești și 3B1 Mihăiești – Zimbor, conform Graiul Sălajului

Ofertele au fost depuse de către doi ofertanți: asocierile China Communications Construction Company Limited – Dimex 2000 Company și Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj.

Contractul e estimat la 1,4 miliarde de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Acesta are o perioadă de proiectare de 12 luni și una de execuție de 24 luni. Garanția lucrărilor este între 5 și 10 ani, în funcție de perioada ofertată în cadrul factorului de evaluare.

Ministrul Transporturilor estimează ca până la sfârşitul anului să încheie contracte pentru 400 km de drumuri expres şi autostrăzi, aceste lucrări urmand a fi terminate în 2-3 ani. Aici intră și trei tronsoane din A3, de 52 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Castelul Thobias este scos din nou la licitație. Prețul de pornire: 62.500 euro

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Brașov, Smart Administration for Smart Tourism

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share