Eveniment Ultimele stiri

Antreprenorii din Maramureș reiau proiectele locate de pandemie

Adunarea Generală a Asociației Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) a aprobat calendarul activităților pe care organizația urmează să le realizeze odată cu ridicarea restricțiilor.

La evenimentul de la Baia Mare au fost prezenți 38 dintre cei 65 de membri. Majoritatea proiectelor întrerupte din cauza pandemiei vor fi reluate, membrii AIM fiind convinși că acțiunea comună, realizarea și managementul investițiilor individuale și colective vor constitui cheia supraviețuirii și relansării economice.

“Am fost onorați cu prezența virtuală a invitaților speciali care, pe lângă exprimarea regretului că nu au putut fi prezenți fizic la eveniment, au transmis membrilor noștri atât mesaje de încurajare, cât și sfaturi despre ce ar trebui să facă oamenii de afaceri în această perioadă”, a remarcat conducerea AIM.

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, Cristian Boldișteanu, business coach, au adresat mesajele lor. 

„Vă asigur de prețuirea pe care o am față de cei care, în spirit de concurență și de spirit întreprinzător, duc această țară mai departe. În viitor sper să avem ocazia să vorbim și despre tradițiile noastre în acest domeniu, cu mărturii ale trecutului care să fie mobilizatoare pentru viitor, să ne îndemne să ducem mai departe ceea ce înaintașii noștri au început și ceea ce dvs faceți atât de bine în colțul acela îndepărtat al țării noastre românești”, a spus academicianul.

„Sper că ați trecut cu bine prin perioada aceasta tulbure pe care suntem forțați să o traversăm și că v-ați apucat de treabă. Sper că ne-am învățat lecțiile fiecare dintre noi din această pandemie și că mergem înainte încrezători că putem să depășim aceste momente mai dificile.

Ceea ce putem face noi este să ne înconjurăm de oameni creativi, cu inițiativă, care nu stau cu mâinile-n piept și așteaptă să se întâmple, să dea guvernul sau nu știu cine ce, ci cei care își suflecă mâinile și spun “e treaba noastră să facem lucrurile să se întâmple”.

Chiar dacă activez într-o industrie extrem de lovită, sunt optimist pentru că avem un potențial pe care nici înainte nu ni-l atinsesem, iar acum putem să dovedim cu multă muncă și creativitate că vom reuși să trecem peste această provocare. 

Orice criză are și oportunități, așa că vă doresc să nu stați să vă plângeți, ci să treceți la treabă cu ambiție și putere de inovare, iar în felul acesta să ne revedem peste un an, cu un zâmbet pe buze, spunând a fost greu, dar am ieșit cu bine”, a spus Dragoș Anastasiu.

„În contextul crizei curente e mai important să reușim să ne adaptăm, să găsim soluțiile și să ne deblocăm, ca antreprenori, organizații sau echipe”, susține Cristian Boldișteanu, business coach.

Majoritatea discuțiilor s-au concentrat în jurul promovării de idei, de soluții și de bune practici referitoare la modalități de sprijin pentru companiile membre ale căror situații economico-financiare sunt afectate negativ de criza pandemică.

Concluziile au fost că provocările perioadei următoare vor putea fi depășite doar prin creativitate, multă muncă și printr-o strânsă colaborare între partenerii de afaceri.

Related posts

Baza sportivă Dinamo din Satu Mare redevine funcționabilă

Gruita Ienasoiu

Super Black Friday la Nissa

Ionut Oprea

Județul Maramureș, inclus în Asociația Regiunilor Transfrontaliere

Nora Dumitrescu

AAGES, contract cu unul dintre principalii producători de componente auto din lume

Stefana Muresan

După preluarea Bancpost, Banca Transilvania, la un pas de prima poziție

Stefana Muresan

Romsilva face curierat cu lemn de foc la Cluj

Nora Dumitrescu

Specialiștii EY România prezintă noutățile și provocările vamale din 2019-2020

Stefana Muresan

Universitatea Transilvania din Brașov a primit ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de „Ofițer” din partea Președintelui României

redactia

Burleanu, numit de UEFA în grupul de lucru dedicat strategiei comerciale

Ligia Voro

Regiunea Nord-Vest România, locul cinci în topul celor mai performante regiuni din Europa

Stefana Muresan

Banca Transilvania, avans de 33,6% al profitului net în primul semestru, până la 662,7 milioane lei

Stefana Muresan

A 7-a ediție a salonului VINTEST București

Ionut Oprea

Producătorul de încălţăminte Clujana, în insolvenţă; activitatea va continua

Stefana Muresan

Aplicația Visit Maramureș, lansată la București

Nora Dumitrescu

Reff & Asociații | Deloitte Legal România și Waltmann lansează prima Soluție de Evaluare 360, din punct de vedere medical, tehnic și juridic, dedicată spațiilor de birouri și centrelor comerciale

Papuc Irina

Dezvoltarea sectorului IT, o prioritate pentru Oradea

Ligia Voro

Tinerii care schimbă lumea se întâlnesc online la Ziua Națională IMPACT între 1-5 iunie

Papuc Irina

15 companii românești s-au calificat în ultima etapă a „Made in Romania”

Stefana Muresan

MedLife cumpără pachetul integral de acțiuni al Spitalului OncoCard Brașov, unul dintre cele mai mari centre private de tratament oncologic din România

Papuc Irina

Cosmopolis ajunge la 4.100 de locuințe finalizate și peste 10.000 de locuitori după investiții cumulate de peste 350 de milioane de euro

Papuc Irina

Analiză KeysFin: Industria locală de pharma la un maxim istoric în 2020

Ligia Voro

ANCPI a înregistrat în 2018 peste 500.000 de imobile, cu peste 31% mai multe faţă de 2017

redactia

Guvernul Rusiei invită pe producătorii români să facă export în Rusia

Ligia Voro

Angajații companiilor E.ON donează pentru dotarea spitalelor

Ligia Voro

Leave a Comment