Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenorii din Maramureș reiau proiectele locate de pandemie

Adunarea Generală a Asociației Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) a aprobat calendarul activităților pe care organizația urmează să le realizeze odată cu ridicarea restricțiilor.

La evenimentul de la Baia Mare au fost prezenți 38 dintre cei 65 de membri. Majoritatea proiectelor întrerupte din cauza pandemiei vor fi reluate, membrii AIM fiind convinși că acțiunea comună, realizarea și managementul investițiilor individuale și colective vor constitui cheia supraviețuirii și relansării economice.

“Am fost onorați cu prezența virtuală a invitaților speciali care, pe lângă exprimarea regretului că nu au putut fi prezenți fizic la eveniment, au transmis membrilor noștri atât mesaje de încurajare, cât și sfaturi despre ce ar trebui să facă oamenii de afaceri în această perioadă”, a remarcat conducerea AIM.

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, Cristian Boldișteanu, business coach, au adresat mesajele lor. 

„Vă asigur de prețuirea pe care o am față de cei care, în spirit de concurență și de spirit întreprinzător, duc această țară mai departe. În viitor sper să avem ocazia să vorbim și despre tradițiile noastre în acest domeniu, cu mărturii ale trecutului care să fie mobilizatoare pentru viitor, să ne îndemne să ducem mai departe ceea ce înaintașii noștri au început și ceea ce dvs faceți atât de bine în colțul acela îndepărtat al țării noastre românești”, a spus academicianul.

„Sper că ați trecut cu bine prin perioada aceasta tulbure pe care suntem forțați să o traversăm și că v-ați apucat de treabă. Sper că ne-am învățat lecțiile fiecare dintre noi din această pandemie și că mergem înainte încrezători că putem să depășim aceste momente mai dificile.

Ceea ce putem face noi este să ne înconjurăm de oameni creativi, cu inițiativă, care nu stau cu mâinile-n piept și așteaptă să se întâmple, să dea guvernul sau nu știu cine ce, ci cei care își suflecă mâinile și spun “e treaba noastră să facem lucrurile să se întâmple”.

Chiar dacă activez într-o industrie extrem de lovită, sunt optimist pentru că avem un potențial pe care nici înainte nu ni-l atinsesem, iar acum putem să dovedim cu multă muncă și creativitate că vom reuși să trecem peste această provocare. 

Orice criză are și oportunități, așa că vă doresc să nu stați să vă plângeți, ci să treceți la treabă cu ambiție și putere de inovare, iar în felul acesta să ne revedem peste un an, cu un zâmbet pe buze, spunând a fost greu, dar am ieșit cu bine”, a spus Dragoș Anastasiu.

„În contextul crizei curente e mai important să reușim să ne adaptăm, să găsim soluțiile și să ne deblocăm, ca antreprenori, organizații sau echipe”, susține Cristian Boldișteanu, business coach.

Majoritatea discuțiilor s-au concentrat în jurul promovării de idei, de soluții și de bune practici referitoare la modalități de sprijin pentru companiile membre ale căror situații economico-financiare sunt afectate negativ de criza pandemică.

Concluziile au fost că provocările perioadei următoare vor putea fi depășite doar prin creativitate, multă muncă și printr-o strânsă colaborare între partenerii de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Palatul Cultural din Câmpia Turzii va fi reabilitat cu 5 milioane de euro

Articolul următor

ASA Cons a pus grinzile pe noua fabrică de textile din Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share