Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Palatul Cultural din Câmpia Turzii va fi reabilitat cu 5 milioane de euro

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a confirmat semnarea contractului aferent proiectului de regenerare urbană prin reabilitarea Palatului Cultural Ionel Floașiu.

În același proiect sunt prevăzute reabilitarea Teatrului de Vară și a Parcului Central din municipiul Câmpia Turzii care apare ca unitate teritorial administrativă beneficiară

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Perioada de derulare a proiectului prevăzută inițial este de este de 62 de luni (2017-2023). Valoarea proiectului este de 23 de milioane de lei, din care 19,7 milioane din Fondul European de Devoltare Regională.

După finalizarea licitației, lucrările vor fi împărțite pe trei paliere. La Palatul Cultural se vor executa lucrări de arhitectură, de rezistență și de instalații sanitare, termice și electrice, dar și dotări ale imobilului. La Teatrul de Vară vor fi reabilitate sala în aer liber și vestiarele pentru artiști, obiectivul fiind dotat apoi cu echipamente moderne.

În Parcul Central se vor executa refacerea circulațiilor pietonale, accesibilizarea și adaptarea obiectivului, dotarea sa cu grup sanitar public,  înlocuirea mobilierului urban și dotarea cu elemente noi, moderne, înlocuirea fântânii arteziene și reabilitarea peisajeră.

„Un oraș modern trece prin schimbări, se transformă, devine creativ; doar așa va putea să rețină minți inteligente, fiind atrăgător pentru vizitatori și investitori. Prin implementarea proiectelor obținem clădiri noi, parcuri moderne, săli de spectacole la standarde europene, iar prin plățile către constructori ajutăm mediul economic să se dezvolte în continuare. 

Vom avea în vedere ca lucrările să fie executate de-așa manieră încât să nu se suprapună lucrările de la Teatrul de Vară cu cele de la Palatul Cultural, astfel încât livrarea actului cultural să nu fie blocată”, a declarat primarul Dorin Lojigan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

În parteneriat cu UiPath, Druid se extinde în Europa, Middle East, Australasia şi SUA

Articolul următor

Antreprenorii din Maramureș reiau proiectele locate de pandemie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share