Transport Ultimele stiri

44 de milioane de euro pentru modernizarea căilor ferate ale Clujului

Uniunea Europeană va investi peste 40 de milioane de euro în liniile ferate dinspre județul Cluj spre Alba și Suceava, parte din finanțarea a 10 proiecte-cheie de transport pentru România.

Modernizarea liniei Coșlariu – Cluj-Napoca (studiu de fezabilitate)

Proiectul va analiza condiția actuală a liniei de cale ferată pentru a identifica zonele cu deficiențe și pentru a realiza un studiu de fezabilitate ce va ajuta la pregătirea pașilor necesari pentru următoarele etape ale proiectului. Finanțarea europeană se ridică la 17,4 milioane de euro.

Modernizarea liniei Apahida – Suceava (studiu de fezabilitate)

Proiectul are ca scop modernizarea liniei de cale ferată dintre Apahida și Suceava și va analiza starea curentă a liniei pentru a identifica zonele cu deficiențe. Se va realiza un studiu de fezabilitate ce va pregăti calea pentru următoarele etape. UE va aloca 26,7 milioane de euro.

Totalul investițiilor în 10 proiecte din România se ridică la 118 milioane de euro, cea mai mare alocare fiind pentru modernizarea liniei de cale ferată Gara de Nord București – Aeroportul Internațional Henri Coandă (49 de milioane).

Acestea vor contribui la construirea pe întregul continent a legăturilor de transport care lipsesc, vor sprijini transportul sustenabil și vor crea locuri de muncă. Proiectele vor beneficia de finanțare prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE).

„Contribuția UE, în cuantum de 2,2 miliarde de euro, la această infrastructură de transport esențială va contribui la impulsionarea redresării; ne așteptăm ca această contribuție să genereze investiții de 5 miliarde de euro.

Investim în diferite tipuri de proiecte, cum ar fi transportul pe căi navigabile interioare, conexiunile multimodale, combustibilii alternativi sau infrastructura feroviară de mari dimensiuni.

Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE) este unul dintre instrumentele noastre esențiale pentru crearea unui sistem de transport rezilient și rezistent la crize, vital în prezent, dar și pe termen lung”, a declarat comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Se pune un accent deosebit pe proiectele care consolidează rețeaua feroviară, inclusiv legăturile transfrontaliere și conexiunile cu porturi și aeroporturi. UE va sprijini 55 de proiecte de infrastructură feroviară care vizează rețeaua centrală transeuropeană de transport (TEN-T) cu 1,6 miliarde de euro.

UE va finanța trecerea la combustibili mai ecologici pentru transporturi (19 proiecte), cu 142 milioane de euro. În transportul rutier va fi dezvoltată infrastructura pentru combustibili alternativi, prin instalarea a 17.275 de puncte de încărcare în cadrul rețelei rutiere și prin introducerea a 355 de autobuze noi.

Nouă proiecte vor contribui la dezvoltarea unui sistem feroviar interoperabil în UE și la operarea continuă a trenurilor pe întregul continent prin intermediul sistemului european de management al traficului feroviar.

Modernizarea locomotivelor și a liniilor de cale ferată cu sistemul european unificat de control și comandă al trenului va spori siguranța, va reduce timpul de călătorie și va optimiza utilizarea liniilor de cale ferată. Cele nouă proiecte vor beneficia de 49,8 milioane de euro.

Pentru 10 proiecte selectate în cadrul mecanismului de finanțare mixtă, sprijinul UE urmează să fie combinat cu o finanțare suplimentară din partea băncilor. În cadrul programului MIE sunt disponibile pentru granturi 23,2 miliarde de euro din bugetul UE pentru perioada 2014-2020 în vederea cofinanțării de proiecte privind rețeaua transeuropeană de transport.

Related posts

Investiții de 4,8 milioane euro, fonduri europene, pentru transformarea centrului Clujului

Stefana Muresan

Fuziune româno-germană în grupul Allgeier

Nora Dumitrescu

Competitive Intelligence – avantajele practice (II)

redactia

Electric Castle a început în forță și îi așteaptă astăzi pe Limp Bizkit

Ligia Voro

Grupul Banca Transilvania valorează peste 10 miliarde de lei

Stefana Muresan

Pensiunea Ovidiu & Paula, confort și relaxare în inima Munților Gurghiu

redactia

Piața asigurărilor din România, a 5-a din Europa Centrală și de Est. „Când vine vorba de densitatea asigurărilor, România are de recuperat”

Papuc Irina

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan din București: E nevoie de o investiție de 400 de milioane de euro

Papuc Irina

Silviu Stratulat, speaker at Eurogrowth 2017, a one-of-a-kind, cross-border M&A conference in London organized by ACG

Ionut Oprea

Platforma românească de recrutare pentru medici primeşte o finanţare de la fondatorul reţelei Regina Maria şi este evaluată la 1 milion euro

Stefana Muresan

Dobânzi de până la 4,75% prin titlurile de stat lansate de Ministerul Finanțelor

Traian Dan

100.000 euro pentru pensiuni și restaurante prin programul „ELECTRIC UP”

Traian Dan

Spitalul Județean Oradea va fi reabilitat energetic din fonduri europene

Traian Dan

Compania Aromatics din Făgăraş, afaceri de 2 mil. euro din producţia de arome și coloranţi

Stefana Muresan

Primele autobuze electrice ale Zalăului, puse în funcțiune din martie

Nora Dumitrescu

Două grădinițe orădene au fost extinse și reabilitate cu fonduri europene

Traian Dan

Incubatorul de afaceri din Odorheiu Secuiesc cu peste 40 de firme, exemplu de bună practică

Stefana Muresan

Agenţia Eximtur, creștere cu 50% pe destinaţiile balneare

Stefana Muresan

Timiș: Muzeu şi observator astronomic, în casa primul astronaut român, Dumitru Prunariu

Stefana Muresan

UVT, din nou în top. Universitatea timișoreană ocupă locul 72 într-o clasificare internațională

redactia

The sum of all fears, variant 2018: when CEOs' lack of digital culture opens all gates to hackers.

Ligia Voro

Pallas™ și Floramix™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu  

Ligia Voro

Noul model de cooperare în afaceri din cadrul Alianței pentru sprijinirea competitivității și profitabilității companiilor membre

Papuc Irina

Grupul Winmarkt anunță extinderea echipei de management

redactia

Leave a Comment