Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Blocarea programului Laptele şi Cornul din cauza coronavirusului a umplut depozitele unui producător din Timiş cu 600 de tone de produse

Societatea Simultan, din Timiş, specializată în domeniul produselor lactate, se confruntă cu o problemă cauzată de pandemia de coronavirus. Implicată în programul Cornul şi Laptele, compania situată în localitatea Orţişoara, aceasta a ajuns să aibă în stoc peste 600 de tone de lactate pe care nu a putut să le distribuie la şcolile din Timiş, dar şi din alte judeţe, după ce unităţile de învăţământ au rămas închise.

Deşi reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş au cerut să se permită ca laptele respectiv să fie redistribuit către unităţile medicale şi sociale din judeţ, în caz contrar lactatele atingând termenul maxim de garanţie. În aceste condiţii, produsele ar trebui distruse, ceea ce ar presupune cheltuieli în plus, pe lângă cele deja efectuate cu depozitarea lor.

Preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, se întreabă de ce guvernul nu aprobă redistribuirea produselor aferente programului Laptele şi Cornul, rămase nefolosite din cauza pandemiei de coronavirus, către alte destinaţii. Acestea vor atinge termenul de garanţie şi vor fi pur şi simplu aruncate, presupunând şi costuri de distrugere. Societatea Simulztan, implicată în program, deţine la acest moment 600 de tone de lactate, peste trei milioane de produse, aflate în depozite. Acestea vor expira şi, în loc să fie transmise către cămine de bătrâni, case de copii sau spitale ele vor trebui distruse.

Ele sunt deja plătite, de Uniunea Europeană, se pare că instituţia şi-a dat deja acordul pentru redistribuirea produselor, dar actualul Guvern Orban, refuză să dea o soluţie la problemă, în ciuda insistenţelor celor de la CJ Timiş şi de la alte instituţii similare. Situaţia este una generalizată, afectată este nu doar societatea Simultan din Orţişoara, care gestionează programul Laptele şi Cornul în Timiş, dar şi în alte zone.

O altă cantitate importantă de asemenea produse se află deja la şcoli, ele fiind stocate acolo şi producând alte cheltuieli.

„Am expus problemele pe care le avem, în sensul că sunt stocuri foarte mari la nivelul școlilor și la nivelul companiei, care au rămas blocate câînd s-a declarat starea de urgență.  De trei luni de zile, Guvernul României caută soluții. Nu știu ce soluții, din moment ce finanțatorul Comisia Europeană, , și-a dat acordul pentru direcţiona aceste produse achiziționate din bani UE spre alte categorii. Avem soluții concrete, dar producătorul va ajunge în situația în care va arunca aceste produse, le va distruge, vor fi alte costuri suplimentare. Primăriile, unităţile şcolare, au costuri cu aceste produse. Producătorul are un stoc de 3 milioane de produse pentru programul „Laptele în școli”, gestionează acestă activitate în mai multe județe din țară, inclusiv Timiș. Suntem încet, încet, în apropierea perioadei de expirare a termenului de garanție, când aceste produse vor trebui distruse”, a anunţat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

După apariţia informaţiilor în mediul public, ca urmare a semnalului de alarmă tras, Prefectua Timiş a emis un comunicat în care anunţa că o mare parte din produsele existente în şcoli ar fi fost deja redistribuite, primăriile oferind liste cu beneficiarii sociali în acest sens.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Târnava Sighișoara - a traditional Romanian company-manufacturer and brand

Articolul următor

Apa Aur'a, produsă în Caraş-Severin, se va găsi în cazinourile din Macao şi în hotelurile de lux din Hong Kong

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share