Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Business cu petale de trandafiri în Sălaj

O familie întoarsă din Vestul Europei pe meleagurile natale și-a folosit experiența acumulată în străinătate pentru a crea brandul Trandafiri de la Moșu.

Familia Moșu a pornit de la 1.000 de botași de flori care conțin mai mult cu 30% ulei decât alți trandafiri, conform Sălajul Pur și Simplu. Aceștia nu s-au gândit să facă ulei, deoarece iese 1 kg din 4 tone de flori, însă au început să facă dulceață artizanală din petale, cu zahăr și lămâie.

Aceștia au achiziționat între timp un mic laborator de procesare, în curs de autorizare, și au decis să nu stropească deloc cultura, nici măcar cu substanțe autorizate pentru agricultura ecologică.

Trandafirii au înflori pentru prima dată după trei ani de la plantare. Anul trecut au început să proceseze petalele și au creat brandul Trandafiri de la Moșu. Anul acesta, au produs și sirop, apă și pudră de trandafiri, fabricarea ceaiului fiind întreruptă, din lipsă de clienți. Pudra poate fi folosită în măștile pentru ten, în cremele prăjiturilor de casă și în limonada de vară.

“Ar trebui ca noi, producătorii locali, să știm unii de alții, să ne susținem între noi, că altfel nu ne susține nimeni. Statul nu ne ajută nici cu promovarea, nici cu legi favorabile, nici pe partea de educție a consumatorului.

Avem o prietenă în sat care are o cultură mică de gălbenele, din care face tot felul de creme. Dacă ar exista cadrul legal și de sprijin, sunt nenumărate forme în care ne-am putea dezvolta cu toții, ca într-un lanț.

Există și o tendință printre consumatori, văd și la prietenii noștri din București cum caută mici producători locali de hrană și manufactură în jurul lor. În ceea ce ne privește pe noi, e multă migală în ceea ce facem, pentru că vrem să facem bine, să ne fidelizăm clienții”, a spus antreprenorul Teodor Moșu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Noble Castles, the Architectural Jewels of Yore

Articolul următor

Piețele Zalăului impun reguli stricte de protecție sanitară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share