Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piețele Zalăului impun reguli stricte de protecție sanitară

Municipalitatea zălăuană a adoptat mai multe măsuri de protecție sanitară pentru desfășurarea activității în piețele agroalimentare în condițiile pandemiei.

La intrările în piețe au fost amplasate covorașe îmbibate cu soluție dezinfectantă și soluții dezinfectante la intrarea, și la ieșirea din piețe; se spală cu soluții dezinfectante pardoselile și grupurile sanitare și se șterg cu soluție cu biocide și alcool mânerele, balustradele, întrerupătoarele, ușile, suprafețele folosite des.

La ambele piețe, Centrală și Astralis, au fost aplicate marcaje vizibile pe pardosea, pentru respectarea distanței de minimum 2 m între clienți. Personalul va transmite atenționări clienților despre respectarea măsurilor de protecție. Producătorii agricoli, comercianții, clienții au obligația să poarte mască de protecție.

În martie, la începutul pandemiei, mai mulți fermieri din zonă au decis să își promoveze în comun produsele pe rețelele de socializare Facebook, prin Piața Agroalimentară Virtuală Sălaj.

“Pentru a avea acces la produsele locale cred că este util să avem un loc virtual unde să le comandăm online, ținând cont de situația în care ne aflăm cu toții.

Autoritățile au impus restricții piețelor agroalimentare din țară, unii primari de localități luând decizia să le închidă. Piețele agroalimentare trebuie să rămână deschise, respectând însă procedurile și măsurile de siguranță din supermarketuri”, a declarat ministrul de resort, Adrian Oros.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Business cu petale de trandafiri în Sălaj

Articolul următor

Clujul a inaugurat prima arteră "smart" din țară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share