Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Activitatea unităţii de prelucrare a cărnii de la Smithfield a fost închisă după depistarea a 93 de angajaţi cu coronavirus

Într-o decizie fără precedent, autorităţile sanitare din Timiş au deci închiderea totală a activităţii de prelucrare a cărnii de la compania Smithfield. Aceasta după ce aproape 100 de angajaţi au fost depistaţi cu coronaviurs.

„În urma testarilor COVID-19 efectuate angajaților unei unități de procesare carne de pe raza județului Timiș, după apariția primelor cazuri pozitive în rândul acestora, s-au depistat pozitiv, în ultimele 24 ore , un număr de 56 persoane. Până la această dată, la nivelul întregii unități, sunt confirmate 93 de persoane pozitive. Pe acest considerent s-a decis suspendarea activității întregului obiectiv, pentru o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, în caz de nevoie.

Unitatea își va relua activitatea după efectuarea unei igienizări și dezinfecții riguroase, precum și după testarea personalului cu maxim 48 de ore înainte, cu rezultat negativ.Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, personalul de specialitate din cadrul DSP Timiș fiind în teren pentru a lua toate măsurile limitării focarului.Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezintă simptome care să pună probleme medicale deosebite, acestea se află în izolare. DSP Timiș depune toate eforturile și monitorizează permanent situația epidemiologică la nivelul întregului județ. Precizăm faptul că în cadrul unității în cauză au fost recoltate 804 teste, având până la această dată 488 de rezultate”, transmite DSP.

Persoanele depistate pozitiv cu coronavirus în focarul de la Smithfield sunt în acest moment carantinate în o serie de locaţii aparţinând companiei, a declarat directoarea DSP Timiş. Conform oficialului, activitatea este momentan total oprită, iar cei descoperiţi sunt izolaţi, dar testele continuă şi la restul personalului, pentru a se putea găsi şi eventuale alte persroane infectate.

„Oamenii sunt carantinaţi în locaţii aflate sub contract cu respectiva companie. Acolo este o situaţie mai specială, sunt numeroşi angajaţi străini, dar şi din alte locuri, veniţi aici la muncă. Iar aceştia stau în diferite cămine. Deocamdată, toate persoanele infectate sunt asimptomatice, nu s-au prezentat cu probleme mai departe. Ei, în acest moment, sunt sub supravegherea celor doi epidemiologi angajaţi de companie, care, alături de oamenii de la DSP Timiş supraveghează situaţia”, a declarat directorul DSP Timiş.
Prefectul de Timiş, Liliana Onet, a anunţat că deja s-au făcut în jur de 450 de teste pentru Covid 19, dar va fi testat întreg efectivul de angajaţi.
În acest moment producţia este oprită în toate cele trei locaţii ale Smithfield vizate, această decizie rămâne în vigoare următoarele şapte zile. Un angajat depistat pozitiv nu va putea să plece din carantină până nu va avea un test negativ, a mai spus reprezentanta DSP Timiş, Mihaela Vâlcovici.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Complex sportiv multifuncțional și de agrement construit la Oradea

Articolul următor

Refugiu turistic la Zece Hotare, printr-un proiect implementat de „Don Orione”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share