Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Refugiu turistic la Zece Hotare, printr-un proiect implementat de „Don Orione”

Societate de Binefacere „Don Orione” finalizează proiectul „Provocări comune și cooperare pentru gestionarea patrimoniului natural transfrontalier”. Prin intermediul acestui proiect au fost puse bazele unui Refugiu Turistic în localitatea bihoreană Zece Hotare, comuna Șuncuiuș. Mai exact, a fost construit și dotat un spaţiu destinat turiştilor, care vor să poposească şi să admire frumuseţile naturale beneficiind în acelaşi timp de anumite facilităţi cum ar fi acces la curent electric, utilităţi, servicii de prim ajutor, spaţii de informare turistică etc. Acest popas turistic va fi prevăzut şi cu un Observator pentru a putea admira de la înălțime peisajul. Refugiul va fi accesibil și persoanele cu dizabilități motorii, observatorul fiind dotat cu un lift.
Prin intermediul acestui proiect, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria 2014 – 2020, Societatea de Binefacere „Don Orione”, în colaborare cu partenerii săi de proiect din Ungaria, Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Békés și Parcul Național Crișuri – Mureș, şi-au propus îmbunătăţirea colaborării transfrontaliere dintre România şi Ungaria în domeniul managementului și promovării patrimoniului natural al zonei transfrontaliere.

Proiectul a început pe data de 1 martie 2018 și se va finaliza oficial pe data de 31 iulie 2020. Bugetul total al proiectului a fost de 1.117.788,09 Euro (950.119,87 co-finanțare FEDR), din care 400.100 Euro îi revin Societăţii de Binefacere „Don Orione”, 630.000 Euro îi revin Parcului Național Crișuri – Mureș din județul Békés, iar 87.688,09 Euro îi revin Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Békés.

În ceea ce privește activitățile proiectului „Joint Challenge and Joint Cooperation for the Management of Cross-Border Natural Heritage” (Provocări comune și cooperare pentru gestionarea patrimoniului natural transfrontalier), derulate pe partea română a graniței, punctăm:

Organizarea a două rute tematice cu scop educaţional în aceste zone, şi participarea la igienizarea unei largi suprafeţe de teren Natura 2000 pentru a-i reda frumuseţea pe care o merită, aproximativ 120 de ha; Organizarea a cinci programe educaţionale pentru copii şi tineri (200 de participanți), cu privire la biodiversitate şi protecţia naturii, ţintind, pe termen lung, formarea unei atitudini sănătoase cu privire la protejarea patrimoniului natural.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Activitatea unităţii de prelucrare a cărnii de la Smithfield a fost închisă după depistarea a 93 de angajaţi cu coronavirus

Articolul următor

Investiție de aproape 177 milioane de lei pentru modernizarea CET Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share