Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Complex sportiv multifuncțional și de agrement construit la Oradea

Săptămâna aceasta a fost prezentată o variantă a studiului de fezabilitate – un concept privind realizarea unui complex sportiv și de agrement, multifuncțional în perimetrul delimitat între str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program sportiv „Bihorul” și Grădina Zoologică din Oradea. Complexul va permite desfășurarea de competiții sportive, concerte, festivaluri și alte tipuri de manifestări cu public numeros, acesta jucând și rolul unui catalizator în dezvoltarea orașului.

În cadrul complexului se va construi un stadion cu o capacitate de aproximativ 15.000 de locuri, dotat cu tot ceea ce este necesar organizării de competiții naționale și internaționale. 
Stadionul va fi dotat cu tribune, cu parcări, cu un complex SPA. Totodată, acest proiect presupune și construirea unui bazin de înot didactic și a două săli de sport noi, realizarea de spații de alimentație publică, amenajarea unui restaurant. 
Acest proiect complex va răspunde însă și nevoilor Liceului cu Program sportiv, Colegiului Partenie Cosma și Universității Oradea, ai căror elevi și studenți vor avea posibilitatea de a-și desfășura orele de sport și de studiu în această bază sportivă modernă”, a detaliat viceprimarul Mircea Mălan.

Alăturat, refacerea Bazei Sportive Tineretului se va face prin construirea unui stadion pentru atletism dotat cu 8 piste de alergare, care să corespundă standardelor naționale și internaționale. Acest stadion va avea și tribune, și piste aferente de încălzire.

Studiul de fezabilitate aflat încă în lucru are în vedere și crearea a două accesuri peste pârâul Peța, care să facă legătura între complexul sportiv și viitoarea sală polivalentă.

Proiectul ia în calcul şi posibilitatea mutării Grădinii Zoologice de pe actualul amplasament, caz în care terenul existent, cu vegetație cu tot, se va integra în acest proiect de amenajare a complexului sportiv.

Administrația locală dorește realizarea acestui proiect prin Compania Națională de Investiții, iar realizarea lui ar putea dura cca 3 ani.

Un prim pas în realizarea acestui proiect îl constituie soluționarea din punct de vedere juridic a proprietății terenurilor afectate de investiție. În acest sens, în cadrul ședinței de Consiliu Local din 16 iulie a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se solicită trecerea din domeniul public al județului Bihor în domeniul public al Municipiului Oradea a cotei părți de 58.716 mp din terenul cu nr. cadastral 194.964, situat în Oradea, în zona str. Armatei Române nr. 1A.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Arad, the city of Vienna style palaces

Articolul următor

Activitatea unităţii de prelucrare a cărnii de la Smithfield a fost închisă după depistarea a 93 de angajaţi cu coronavirus

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share