Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul bazin acoperit din Zalău va fi construit cu 2,5 milioane euro

Compania Națională de Investiții (CNI) va susține finanțarea bazinului didactic din cartierul zălăuan Dumbrava Nord, obiectiv estimat la 12 milioane de lei.

Proiectul de dezvoltare locală a primit undă verde de la guvern. Aceasta constă în aprobarea indicatorilor tehnico-economici și introducerea la finanțare a proiectului privind construirea unui bazin de înot didactic pe str. Făgetului.

În perioada următoare va fi demarată procedura de achiziție publică în vederea contractării lucrărilor de proiectare și execuție a acestui obiectiv.

Construcţia se adresează uzului didactic, cu posibilă utilizare publică în perioada de timp din afara orarului școlar. Bazinul de înot este proiectat astfel încât să respecte normele europene şi naţionale pentru bazine utilizate în cadrul educaţional.

Bazinul va avea o adâncime variabilă între 1,20 şi 1,80 m, o dimensiune de 25 x 12,5 m, cinci culoare de 2,5 m lăţime, blocstarturi la capătul de 1,80 m (adâncime în conformitate cu normele europene).

Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, construcţia fiind proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase de elevi, împreună cu profesori şi personalul de întreţinere.

Elevii care vor folosi acest bazin de înot vor avea acces la două vestiare prevăzute cu dotări moderne, duşuri şi grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar. În clădirea care adăposteşte bazinul se va afla şi un cabinet de prim-ajutor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiție de aproape 177 milioane de lei pentru modernizarea CET Oradea

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Mayor of Arad, Gheorghe Falcă: “A beautiful future is built on education and culture”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share