Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Europa îi pregătește pe maramureșeni pentru șocul digitalizării

Centrul Europe Direct (CED) și Centrul pentru Dezvoltarea IMM din Maramureș vor dezvălui oportunitățile de finanțare oferite de Uniunea Europeană în domeniul educațional și sectorul privat pentru îmbunătățirea competențelor digitale.

“România se situează pe locul 26 din cele 28 de state membre ale UE în cadrul Indicelui Economiei și Societății Sigitale (DESI) pentru 2020. Ultimele statistici pentru țara noastră denotă riscuri serioase de excludere digitală în contextul unei rapide digitalizări.

Dorim să creștem nivelul de conștientizare al necesităților, oportunităților și provocărilor legate de competențele digitale în cadrul sistemului de educație și piața muncii din România, prin organizarea unei dezbateri publice online, pornind de la evaluarea stării de fapt și activități planificate sau în implementare legate de Planul de Acțiune pentru Educație Digitală (PAED).

Vrem să creăm un spațiu interactiv și neutru de discuții, care să permită schimbul liber de idei ale diferiților participanți, un dialog ce exclude limbajul excesiv tehnic și prezintă acțiuni anterioare, actuale sau de viitor”, a precizat coordonatorul CED, Radu Big.

Cele două organizații vor derula în 29 iulie dezbaterea informală cu scopul de a reuni, în mod virtual, studenți, elevi, reprezentanți ai instituțiilor de educație și actori locali din domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor.

Principalul obiectiv este de a prezenta oportunitățile de finanțare oferite de Uniunea Europeană, prin Politica Europeană de Coeziune, atât în domeniul educațional, cât și pentru sectorul privat în privința îmbunătățirii competențelor digitale, așa cum sunt acestea prezentate în PAED.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bihorul și Maramureșul, în topul cererilor la APIA

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] The Salt Road

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share