Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Modernizarea reței de apă-canal din Maramureș va costa 300 milioane euro

Societatea publică Vital Baia Mare a elaborat documentația de finanțare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Maramureș.

Acesta va fi un pas pentru a le oferi maramureșenilor o calitate a vieții mai ridicată, prin servicii de apă și canalizare la standarde europene, proiectul european ridicându-se la 300 de milioane de euro.

Demersul de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare în județ a început acum acum câțiva ani, însă proiectul a fost unul cu costuri foarte mari, în special pentru locuitorii din municipiul Baia Mare. Administrațiile locală și județeană vor ca proiectul actual să fie derulat fără creșteri ulterioare a tarifelor la apă și canalizare.

Până în prezent rețelele sunt realizate până pentru aproape jumătate din unitățile administrativ- teritoriale ale Maramureșului. 32 de astfel de entități beneficiază acum de acest proiect, așa cum altele au beneficiat în etapele precedente de finanțări similare. Proiectul este derulat de Consiliul Județean Maramureș și de Primăria Baia Mare.

Investiția se va lega de un alt proiect, cel al gestiunii deșeurilor, prin stația de tratare termică a nămolului, o instalație de aproape 10 milioane de euro care se va realiza, completând investiția realizată de dezvoltare și înnoire a stației de epurare a municipiului, dar și de cea care vizează gestiunea integrată a deșeurilor.

Vital Baia Mare a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei și un profit net de 7,4 milioane, având 662 de angajați. Aceasta este controlată de municipiul Baia Mare (87%), acționari minoritari fiind județul Maramureș și orașele Sighetu Marmației și Șomcuta Mare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Arad, orașul palatelor în stil vienez

Articolul următor

Attractiveness of Global Business Districts Beyond Covid-19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share