Cluj Digitalizare Proiecte Slider Ultimele stiri

Clujul va deveni primul județ care digitalizează integral procesul de plată a taxelor și impozitelor locale.

Toate primăriile clujene urmează să fie incluse în sistemul Ghișeul.ro

Consiliul Județean Cluj a organizat marți, 21 iulie 2020, în parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, o videoconferință ce a avut ca temă ,,Înrolarea primăriilor din județul Cluj pe platforma GHIȘEUL.RO”.

Astfel, intenția Clujului este aceea de a fi primul județ din România care va avea toate primăriile aderate la platforma GHIȘEUL.RO, inițiativă ce prezintă multiple avantaje atât pentru cetățeni, cât și pentru autoritățile locale. Acest ambițios proiect, prin care se dorește digitalizarea serviciilor și facilitarea procesului de plată a taxelor și impozitelor către primăriile din județul Cluj, urmează a fi implementat până la finele lunii august a.c. În acest scop, forul administrativ județean va oferi primăriilor suportul necesar, prin asigurarea asistenței de specialitate, atât în ceea ce privește componenta I.T. cât și cea legată de procedura administrativă ce trebuie parcursă.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Venim în întâmpinarea clujenilor cu o soluție simplă și eficientă, fiind primul județ din țară care lansează o astfel de inițiativă. Într-o societate tehnologizată precum cea în care trăim, este absolut necesar ca și administrația să se adapteze acestor evoluții. A venit timpul să uităm de cozile de la ghișee, de timpul pierdut pentru simple plăți către instituții publice, de termene depășite și penalizări pentru întârzieri cauzate de diverse motive.

În cadrul videoconferinței, reprezentantul A.D.R. a prezentat avantajele Sistemului Național Electronic de Plată a Taxelor și Impozitelor (SNEP), disponibil la adresa www.ghiseul.ro, care a fost dezvoltat și pus la dispoziția instituțiilor publice și a cetățenilor tocmai pentru ca aceștia din urmă să poată consulta și plăti toate taxele și impozitele în deplină siguranță și cu o economie de timp, din fața calculatorului, oriunde s-ar afla, în țară sau peste hotare. În acest fel, drumurile la instituțiile publice sunt evitate iar cozile de la ghișee eliminate. Aceștia pot plăti în sistemul electronic 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, utilizând atât carduri emise de bănci din România, cât și din străinătate. Pe lângă taxele și impozitele locale, cetățenii mai pot achita și amenzi contravenționale cu deducerile aferente plății în 15 zile calendaristice.

Totodată, aplicația prezintă numeroase avantaje și pentru instituțiile publice, aceasta reducându-și cheltuielile operaționale și crescând volumul de taxe și impozite colectate. Aderarea la acest sistem duce, totodată, la crearea unei platforme solide de interoperabilitate la nivel național, standardizarea documentelor, nomenclatoarelor, comunicației și fluxurilor electronice. Toate acestea pot contribui decisiv la creșterea încrederii cetățenilor în administrația publică locală și a satisfacției acestora față de serviciile puse la dispoziția lor.

La întrevederea desfășurată online au participat alături de președintele forului administrativ județean, domnul Alin Tișe, președintele Autorității pentru Digitalizarea României, domnul Sabin Sărmaș, șef serviciu în cadrul GHISEUL.RO, domnul Bogdan Chira și reprezentanți ai cca. 70 de primării din județ, care au fost încurajați să adere în număr cât mai mare la inițiativă, fiindu-le prezentate toate etapele ce trebuie parcurse în acest sens.

Related posts

Theodora Golf Club anunță calendarul competițiilor pe 2018

Stefana Muresan

Două aplicații informatice din Cluj, selectate pentru competiția globală NASA

Nora Dumitrescu

Orange a premiat noua generaţie de specialişti în telecomunicații

Ligia Voro

Compania de Investiții a reabilitat un pavilion de infecțioase în Sălaj

Nora Dumitrescu

Rețeaua de sănătate Regina Maria: extra măsuri de siguranță pentru pacienții și personalul maternităților: peste 350 de medici oferă consultații în „Clinica Virtuală”

Papuc Irina

Daniel Rusen, numit Director de Marketing și Operațiuni la Microsoft România

redactia

Primul magazin online din România care introduce căutarea vocală

Ligia Voro

Consiliul European a adoptat o nouă agendă strategică 2019-2024

Ligia Voro

Ministerul Dezvoltării Regionale: 93,7 milioane euro pentru finanţarea Start Up Nation

Stefana Muresan

Drumul Nordului, în ritm de criză. “Mobilizarea nu este mulțumitoare”

Nora Dumitrescu

Camelia Cavadia și Elizabeth Sagan, primele nume anunțate la TEDxZorilorWomen2019

Ligia Voro

Mediciniștii clujeni își vor desfășura cursurile la distanță

Nora Dumitrescu

Adoptă transformarea digitală strategică la cea de-a 8a ediție GoTech World

Ligia Voro

CJ Sibiu caută soluții pentru centura de Sud a orașului. A fost contractat studiul de prefezabilitate

Papuc Irina

Balkans Property Forum 2018

redactia

În vremuri de criză, Star Assembly oferă oportunități de angajare

Nicolae Pop

Sibiul – capitala mondială a modei, Feeric Fashion Week revine

Ligia Voro

TAROM: Consiliul de Administrație a desemnat un alt director general pentru un mandat de 4 luni

Papuc Irina

Fuziune în piața informatică: Endava cumpără CDS

Nora Dumitrescu

Studiourile SRTV din Transilvania, digitalizate cu tehnologie americană

Nora Dumitrescu

Terenul pentru TETAPOLIS, la CJ Cluj

Stefana Muresan

Două grădinițe orădene au fost extinse și reabilitate cu fonduri europene

Traian Dan

Fujikura Automotive Romania, Emerson și Banca Transilvania – cei mai mari angajatori ai Clujului. Top zece

redactia

Producătorul lactatelor Monor se apropie de 100 mil. lei

Stefana Muresan

Leave a Comment