Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electrogrup va extinde monitorizarea video a străzilor Clujului

Compania Electrogrup a obținut un contract de 12 milioane de lei pentru serviciul de transmisie de date la dispeceratul de monitorizare video a străzilor din Cluj-Napoca, fiind singura participantă la licitația organizată de municipalitate.

Contractul a fost atribuit în 9 iulie, fiind câștigat de compania controlată de frații Teofil și Simion Mureșan, conform Ziua de Cluj. Vor fi instalate cel mult 800 de camere de supraveghere. Până acum, tot Electrogrup s-a ocupat de acest serviciu.

Sistemul e creat pentru a creşte nivelul de siguranţă a cetăţenilor. Sunt supravegheate intrările în oraş, principalele intersecţii, obiective de interes local sau de mobilier urban supuse vandalizărilor şi distrugerilor, locuri cu risc mare de depozitare ilegală de deşeuri. Există 79 de zone supravegheate, cu 220 de camere.

Structura proiectului a presupus realizarea unei reţele de telecomunicaţii la nivel de municipiu care să transmită imaginile captate din diferite puncte către un dispecerat. Camerele sunt montate ca să poată vizualiza numerele maşinilor din trafic pentru a-i putea identifica pe cei care nu respectă regulile de circulaţie.

La Piatra Neamț compania clujeană dezvoltă un sistem de management inteligent al traficului care să scadă timpii și așteptare, să reducă poluarea în zona urbană ca urmare a reducerii noxelor, dar și să crească siguranța cetățenilor în spațiul public.

Divizia telecom a Electrogrup este implicată activ în primele inițiative de rețele 5G la nivel european. Compania are un portofoliu de 1.000 de instalări de site-uri de telefonie mobilă, 3.500 de instalări de echipamente 2G, 3G, 4G și LTE și 15.000 km de fibră optică în Europa.

Electrogrup a fost creată de frații Simion și Teofil Mureșan și face parte din E-Infra, grup de cinci companii din domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom, Direct One, NPG, WESEE, cu 600 de angajați și afaceri de 110 milioane euro în 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CBRE: E van Wijk reînnoire, 10.400 mp, în P3 Bucharest A1

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Municipiul Reghin, de la istoria bogată la tehnologia digitală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share