IT&C POZITIV TB Slider Ultimele stiri

Startup-ul Neurolabs primește o investiție de 1 milion de Euro

Neurolabs anunță astăzi încheierea cu succes a rundei de finanțare de 1 milion de Euro. Runda a fost condusă de Lunar Ventures și Techstart Ventures, cu participarea 7percent Ventures, ID4 Ventures, Charles Songhurst și Andreas Wiese. Mick Halsband de la Lunar Ventures se va alătura board-ului companiei.

Neurolabs este un startup early-stage, fiind pionieri în utilizarea datelor generate sintetic pentru dezvoltarea modelelor de recunoaștere de obiecte, metodă care produce mai ieftin și mai rapid rezultate exacte. Compania a fost fondată de o echipă tehnică de informaticieni și matematicieni care se cunosc de mai bine de 10 ani, de când studiau împreună la Universitatea din Edinburgh, Scoția. Neurolabs are birouri în Edinburgh, Scoția și Cluj-Napoca, România.

Viziunea companiei este simplă: democratizarea Computer Vision depășind barierele de adopție a acestei tehnologii. Neurolabs înlocuiește datele reale necesare antrenării algoritmilor Computer Vision, date care sunt greu de obținut și costisitoare. În schimb, Neurolabs utilizează date generate sintetic care oferă seturi masive de date diverse la costuri semnificativ reduse și într-o fracțiune de timp.

Tehnologia proprie, propulsată de un motor de generare de date sintetice, permite dezvoltarea rapidă de soluții de recunoaștere a obiectelor în diverse scenarii și industrii, accelerând automatizarea sarcinilor vizuale repetitive.

Paul Pop, CEO Neurolabs: „Vreau să mulțumesc echipei pentru munca pe care a depus-o ca să fim astăzi aici. La fel ca majoritatea companiilor, am întâmpinat momente foarte dificile la începutul pandemiei, dar peste care am trecut cu bine datorită implicării fiecărui coleg.De acum încolo vom fi susținuți de un mare grup de investitori care înțeleg la un nivel profund viziunea din spatele tehnologiei noastre.”

“Suntem foarte mândri să ne partenierăm cu Paul, Remus, Patric și întreaga echipă Neurolabs, construind o soluție inedită pentru Computer Vision și AI”, a declarat Mick Halsband, partener fondator la Lunar Ventures. “Suntem încântați de modul în care viziunea Neurolabs despre post-big-data deep learning se aliniază cu a noastră: dezvoltarea rapidă de rețele neuronale extrem de precise în medii cu date rare este pe cale să devină mult mai ușoară – depășind astfel barierele de intrare pentru multe aplicații noi pentru ML și AI, care până acum nu erau viabile din punct de vedere economic.”

Mark Hogarth, partener, Techstart Ventures: „Techstart este încântat să facă parte dintr-un grup extraordinar de investitori internaționali care s-au reunit pentru a sprijini echipa Neurolabs extrem de talentată, în misiunea lor de a democratiza Computer Vision de la birourile lor din Edinburgh și Cluj Napoca.

“Ivailo Jordanov, Partener Venture, 7 Procent Ventures: „În calitate de susținători fermi ai viitorului AI-ului și Computer Vision-ului, suntem încântați să susținem echipa Neurolabs în călătoria lor. Am fost foarte impresionați de înțelegerea și abilitățile tehnice profunde ale echipei, împreună cu un puternic impuls comercial și o viziune mare. ”

Neurolabs construiește algoritmi de recunoaștere a obiectelor, antrenați cu date sintetice de mare calitate, generate la scară în medii virtuale, folosind tehnici proprii unice. Eliminăm nevoia de a colecta și anota imagini, fiind astfel capabili să rezolvăm cazuri de recunoaștere de obiecte din lumea reală anterior imposibile, și împingem acuratețea recunoașterii obiectelor dincolo de limitele umane, toate într-un mod oportun, accesibil și complet automatizat.

Related posts

Yonder a dotat cu echipament IT o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Aprobat de Senat: Pe site-ul INSP trebuie să apară o hartă interactivă cu date despre calitatea apei

Ion Surdu

Adrian Ionel, director general: „Interesul major al UNIFARM a fost sănătatea medicilor și a pacienților din sistemul de sănătate românesc”

redactia

Petroliștii de la MOL finanțează Universitatea Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

Adrian Sâmbotin – noul director COMERCIAL NAȚIONAL al ADAMA România

Ioan Sandor

Harghita: Pelerini din Rwanda, Pakistan, Madagascar, Namibia sau Reunion participă la vizita Papei

Stefana Muresan

A VPK pledge put in practice for a sustainable present and a future proof living

Ionut Oprea

Transportul aerian de pasageri, creștere cu 7,5% în S1

Stefana Muresan

Care sunt furnizorii Casei Regale a României. Statutul, o recunoaștere a calității

redactia

Oradea și-a premiat voluntarii în cadrul Galei Voluntarilor din DAS

Traian Dan

Cu bani europeni rețeaua de distribuție a apei din județul Satu Mare va fi extinsă cu 260 km, iar rețeaua de ape uzate cu 450 km.

Gruita Ienasoiu

Lecții de condus pentru mașini: Continental învață vehiculele să parcheze independent

Stefana Muresan

Se anulează marile festivaluri ale Clujului: Untold, Electric Castle, Jazz in the Park

Nora Dumitrescu

Pandemia crește producția la Friesland. Angajări mari la fabricile din Ardeal

Nora Dumitrescu

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (UBB-FSEGA) împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de master „Sisteme de Asistare a Decizilor Economice”

Stefana Muresan

Francezii de la SNEF vor să preia furnizorul local de soluţii şi servicii IT Net Brinel

redactia

Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente cere ridicarea de urgenţă a restricţiei privind exportul

Papuc Irina

Consiliul Concurenței analizează preluarea Comoserv SRL de către compania franceză SNEF

Papuc Irina

TeraPlast și E.ON Energie România, acord de 1,9 milioane de euro pentru soluţii de eficienţă energetică

redactia

Povestea se colorează mai departe. DAW Bența, celebrată la majorat printr-o Gala Aniversară

Ligia Voro

Emil Boc – premiul „Primarul Anului”, pentru proiectele “smart city”

redactia

Stațiunea Borșa va avea pârtie olimpică și telegondolă de 100 milioane lei

Nora Dumitrescu

Universitarii clujeni au modernizat Campusul Danubius

Nora Dumitrescu

AMAALA AND OCEANOSCIENTIFIC STEER ENVIRONMENTAL RESEARCH SAILING EXPEDITION

Ionut Oprea

Leave a Comment