IT&C POZITIV TB Slider Ultimele stiri

Startup-ul Neurolabs primește o investiție de 1 milion de Euro

Neurolabs anunță astăzi încheierea cu succes a rundei de finanțare de 1 milion de Euro. Runda a fost condusă de Lunar Ventures și Techstart Ventures, cu participarea 7percent Ventures, ID4 Ventures, Charles Songhurst și Andreas Wiese. Mick Halsband de la Lunar Ventures se va alătura board-ului companiei.

Neurolabs este un startup early-stage, fiind pionieri în utilizarea datelor generate sintetic pentru dezvoltarea modelelor de recunoaștere de obiecte, metodă care produce mai ieftin și mai rapid rezultate exacte. Compania a fost fondată de o echipă tehnică de informaticieni și matematicieni care se cunosc de mai bine de 10 ani, de când studiau împreună la Universitatea din Edinburgh, Scoția. Neurolabs are birouri în Edinburgh, Scoția și Cluj-Napoca, România.

Viziunea companiei este simplă: democratizarea Computer Vision depășind barierele de adopție a acestei tehnologii. Neurolabs înlocuiește datele reale necesare antrenării algoritmilor Computer Vision, date care sunt greu de obținut și costisitoare. În schimb, Neurolabs utilizează date generate sintetic care oferă seturi masive de date diverse la costuri semnificativ reduse și într-o fracțiune de timp.

Tehnologia proprie, propulsată de un motor de generare de date sintetice, permite dezvoltarea rapidă de soluții de recunoaștere a obiectelor în diverse scenarii și industrii, accelerând automatizarea sarcinilor vizuale repetitive.

Paul Pop, CEO Neurolabs: „Vreau să mulțumesc echipei pentru munca pe care a depus-o ca să fim astăzi aici. La fel ca majoritatea companiilor, am întâmpinat momente foarte dificile la începutul pandemiei, dar peste care am trecut cu bine datorită implicării fiecărui coleg.De acum încolo vom fi susținuți de un mare grup de investitori care înțeleg la un nivel profund viziunea din spatele tehnologiei noastre.”

“Suntem foarte mândri să ne partenierăm cu Paul, Remus, Patric și întreaga echipă Neurolabs, construind o soluție inedită pentru Computer Vision și AI”, a declarat Mick Halsband, partener fondator la Lunar Ventures. “Suntem încântați de modul în care viziunea Neurolabs despre post-big-data deep learning se aliniază cu a noastră: dezvoltarea rapidă de rețele neuronale extrem de precise în medii cu date rare este pe cale să devină mult mai ușoară – depășind astfel barierele de intrare pentru multe aplicații noi pentru ML și AI, care până acum nu erau viabile din punct de vedere economic.”

Mark Hogarth, partener, Techstart Ventures: „Techstart este încântat să facă parte dintr-un grup extraordinar de investitori internaționali care s-au reunit pentru a sprijini echipa Neurolabs extrem de talentată, în misiunea lor de a democratiza Computer Vision de la birourile lor din Edinburgh și Cluj Napoca.

“Ivailo Jordanov, Partener Venture, 7 Procent Ventures: „În calitate de susținători fermi ai viitorului AI-ului și Computer Vision-ului, suntem încântați să susținem echipa Neurolabs în călătoria lor. Am fost foarte impresionați de înțelegerea și abilitățile tehnice profunde ale echipei, împreună cu un puternic impuls comercial și o viziune mare. ”

Neurolabs construiește algoritmi de recunoaștere a obiectelor, antrenați cu date sintetice de mare calitate, generate la scară în medii virtuale, folosind tehnici proprii unice. Eliminăm nevoia de a colecta și anota imagini, fiind astfel capabili să rezolvăm cazuri de recunoaștere de obiecte din lumea reală anterior imposibile, și împingem acuratețea recunoașterii obiectelor dincolo de limitele umane, toate într-un mod oportun, accesibil și complet automatizat.

Related posts

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Stefana Muresan

Peste 20 mil. euro, pentru florile de 8 Martie. Cei mai mari jucători din piața de flori

Stefana Muresan

Au fost desemnate start-up-urile participante la Internet & Mobile World 2018

redactia

Pentru fiecare euro cu care România a contribuit la bugetul UE a primit 3 înapoi. În total – 54,4 miliarde de euro în 13 ani

Ion Surdu

Germanii de la Kathrein vor produce la Timişoara antene 5G pentru operatori din Europa şi America

redactia

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Papuc Irina

CE: Finanțare de peste 500 de milioane de euro pentru finalizarea a 11 proiecte importante

Stefana Muresan

Previziunile economice din primăvara anului 2020: recesiune profundă și neuniformă, redresare incertă

redactia

O nouă autostradă până la Timișoara

Stefana Muresan

Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, se deschide în Teleac

Ligia Voro

Efectul înghețului asupra culturilor de toamnă

Ligia Voro

EXPO REAL: Hybrid Summit enables new start for the real estate industry

Papuc Irina

Peste 1.000 de studenți, la seminariile de educație financiară ale ASF

Ligia Voro

Propunerea Comisiei Europene pentru redresarea economică: 750 de miliarde de euro pentru „tranziția către o societate digitală și verde”. România va primi 31,2 miliarde

Ion Surdu

Două străzi din Cluj-Napoca, transformate cu 10 mil. euro, bani europeni

Stefana Muresan

Mastercard donează 100.000 de euro pentru combatarea COVID – 19

Traian Dan

Daniela Blidărean, un deceniu de antreprenoriat de succes  

Stefana Muresan

Digitalizarea în mediul de business din România în 2019 – studiu de percepție. Angajații, liderii în adoptarea tehnologiilor digitale în companii

Stefana Muresan

Ungaria mai aduce o autostradă la granița cu România

Stefana Muresan

Transgaz investește 152 milioane de euro în dezvoltarea rețelei în zona Moldovei

redactia

Aeroportul Internațional Sibiu, rol strategic în creșterea sustenabilă a regiunii

Stefana Muresan

DAbo Doner, de 7 ani în România, și-a propus să nu iasă în pierdere în acest an

Traian Dan

Companiile germane vor promova învățământul dual în Satu Mare

Nora Dumitrescu

CNAIR, 6 milioane de euro pentru lotul 3 Sebeş-Turda, constructor Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Leave a Comment