Constructii Elite în business Industrie Infrastructura Judete Lideri si afaceri Mureș Ultimele stiri

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 23: Astor-Valpet. Liant de bază în construcții. De 27 de ani

Grupul de firme Astor-Valpet este specializat în construcții, dar și un important furnizor de materiale necesare acestei industrii. În portofoliul Astor-Valpet se află o mulțime de lucrări imporante, iar ca furnizor, mureșenii ocupă, de asemenea, un loc important într-un top al companiilor care oferă materiale necesare construcțiilor. Activitatea Grupului Astor-Valpet este condusă de o echipă experimentată, în fruntea căreia se află familia Sala.

Exploatarea agregatelor mineraliere, lucrările de infrastructură și producția de prefabricate din beton vibro-presat sunt principalele obiecte de activitate ale companiei Astor-Valpet.

Istoria companiei mureșene începe în urmă cu 27 de ani, cu o stație de sortare și concasare piatră, în Comuna Ideciu de Jos, pe cursul râului Mureș, unde sunt efectuate și acum lucrări de exploatare de balast şi prelucrarea agregatelor. Nisip/pietriș concasat, sort, material antifisură, nisip sedimentat etc. sunt produse care pot fi găsite la stația de sortare și concasare de la Ideciu.+

În anul 2006 Astor-Valpet a deschis o stație de asfalt la Bălăușeri, unde sunt produse toate tipurile de asfalt, iar capacitatea de producţie este de 100 de tone pe oră. Ca și în cazul prelucrării balastului, producția stației de asfalt este folosită la lucrările proprii executate de Astor-Valpet, dar și pentru onorarea comenzilor.

Cu utilaje performante achiziționate prin reinvestirea profitului, Astor –Valpet și-a consolidat de la an la an activitatea în domeniul execuției lucrărilor de infrastructură, pe drumuri naționale, județene și comunale și în interiorul mai multor orașe și localități din Transilvania.

Sala Petrică, managerul Astor-Valpet a oferit detalii despre aceste lucrări: ”Grație experienței oamenilor noștri și a utilajelor performante, putem efectua lucrări complexe, începând de la partea de infrastructură a drumurilor, până la partea de finisaje, inclusiv turnare de asfalt. În domeniul nostru, performanța înseamnă lucrări de calitate”.

Fabrica de pavaje și extracție de andezit

O parte importantă a activității grupului Astor-Valpet este legată de producția de prefabricate din beton vibro-presat, așa-numitele pavaje. Linia de producție deservește un număr important de proiecte care presupun amenajări cu pavaj, iar o echipă de montaj vine în sprijinul celor care au nevoie și de servicii în acest domeniu.

Ca și în cazul lucrărilor de infrastructură drumuri, Astor-Valpet a realizat numeroase proiecte de amenajări atât în localități din județul Mureș, cât și în alte județe din Transilvania, cum ar fi Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud, Harghita.

O altă investiţie importantă a companiei Astor-Valpet a avut loc pe segmentul extracției de andezit. Cariera de piatră de la Topliţa, de unde firma mureșeană face extracția de andezit, a fost retehnologizată prin introducerea unei linii noi de producţie, de mare capacitate. Valoarea investiției, realizată din resurse proprii și cu ajutorul unui proiect din fonduri europene, s-a ridicat la 3.000.000 euro.

La cariera din Toplița sunt produse zilnic agregate de calitate, folosite în asfalturi sau necesare în infrastructuri de drumuri şi căi ferate.

„La cariera de la Toplița putem produce aproximativ 500.000 de tone/an, ceea ce ne situează între primele 10 cariere de piatră din România, ca nivel de producție. Caracteristicile fizice și de compoziție ale produselor noastre ne recomandă tuturor celor care au nevoie de calitate, dar, în același timp, și de un volum mare de marfă. Cu o producție de 450 de tone/oră, fără a afecta calitatea produsului, datorită folosirii de utilaje performante, putem onora și comenzi mari”, spune Petrică Sala.

În această perioadă, grupul de firme Astor-Valpet este implicat în executarea unor lucrări de investiții în construcții, în mai multe proiecte din localități mureșene, dar și din județe învecinate. Menținerea unui ritm bun de lucrări executate, la un standard ridicat de calitate și un flux constant de materiale frunizate pieței construcțiilor sunt principalele preocupări ale conducerii grupului Astor-Valpet în perioada care urmează.

 

Ranking: 23

Grupul Astor Com

Specializat în domeniul producției de materiale de construcții și a lucrărilor de construcții, Grupul Astor Com din Târgu Mureş, deținut de Petrică Sala, are o istorie și o experiență de 27 de ani în piață. Grupul de firme format, pe lângă Astor Com, de companiile Valpet SA, Sala Construct SRL, Pavacom, Lucs Sports Systems, a avut în 2018 o cifră de afaceri totală de 40,22 milioane de lei și un profit de 2,13 milioane de lei. Numărul mediu de angajați se cifra la 168. Grupul a raportat, pentru anul financiar-fiscal 2018, active imobilizate de aproape 25 de milioane de lei și capitaluri proprii de 17,9 milioane de lei.

Scor final (puncte): 68,05

Cifra de afaceri: 65

Active imobilizate: 82

Profit: 46

Nr. angajați: 73

Capitaluri proprii: 71

Florin Marcel SANDOR

Related posts

BVB a a deschis în scădere puternică şedinţa de miercuri

redactia

Sykes a făcut afaceri de 31 de milioane de euro în Transilvania

Nora Dumitrescu

Constructorii de la ASA extind un parc logistic în Gilău

Nora Dumitrescu

Turismul din Sovata, promovat la Bucureşti şi Budapesta

Stefana Muresan

CNAIR solicită fonduri europene pentru noul pod peste Dunăre. Investiție de peste 550 mil. euro

redactia

Noi pachete de senzori Philips Internet of Things, lansate de Signify: 82% din profituri, generate din vânzarea de produse eficiente energetic

Papuc Irina

Timișorenii de la Casa Rusu deschid la Cluj cel mai mare magazin al reţelei, investiție de 1 mil. euro

redactia

Karpaten Meat din Sibiu, 10 mil. euro din afaceri cu bovine

Stefana Muresan

Dunwell, atuuri și repere în piața de industrial

Stefana Muresan

Pregătire științifică și antreprenorială pentru viitorii farmaciști la UMFST Târgu Mureș

Stefana Muresan

UBB va cumpăra 150 computere ca ajutor social pentru studenți

Nora Dumitrescu

EXPO REAL: Hybrid Summit enables new start for the real estate industry

Papuc Irina

Banca Transilvania s-a implicat cu 1 milion € în bătălia cu coronavirusul

Nora Dumitrescu

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

Pria Farmers Day Republica Moldova Awards, 17 noiembrie, gala hibrid, la Chisinau si online

Ionut Oprea

Comisia von der Leyen, aprobată de Parlamentul European

Ligia Voro

FOTO Sala polivalentă a Universității de Medicină din Târgu Mureș a fost transformată într-o unitate medicală pentru bolnavii Covid-19

Ion Surdu

Șase ofertanți pentru lucrările de la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav. Termen de finalizare 2020

Stefana Muresan

Alte două palate din Oradea, dintre care o replică a unei clădiri din Veneţia, intră în reabilitare

redactia

Furnizorul german de software și servicii IT SAP, noi angajări în Timișoara

redactia

Începe Festivalul Enescu la Cluj

Ligia Voro

ELCO lanseaza o noua gama de cazane industriale adaptata noilor cerinte din piata locala de constructii

Ionut Oprea

Companiile și spitalele investesc în sisteme de termoviziune pentru măsurarea temperaturii

Traian Dan

Aeroporturile din Cluj și Sibiu primesc de la stat 2,6 milioane euro

Nora Dumitrescu

Leave a Comment