Constructii Elite în business Industrie Infrastructura Judete Lideri si afaceri Mureș Ultimele stiri

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 23: Astor-Valpet. Liant de bază în construcții. De 27 de ani

Grupul de firme Astor-Valpet este specializat în construcții, dar și un important furnizor de materiale necesare acestei industrii. În portofoliul Astor-Valpet se află o mulțime de lucrări imporante, iar ca furnizor, mureșenii ocupă, de asemenea, un loc important într-un top al companiilor care oferă materiale necesare construcțiilor. Activitatea Grupului Astor-Valpet este condusă de o echipă experimentată, în fruntea căreia se află familia Sala.

Exploatarea agregatelor mineraliere, lucrările de infrastructură și producția de prefabricate din beton vibro-presat sunt principalele obiecte de activitate ale companiei Astor-Valpet.

Istoria companiei mureșene începe în urmă cu 27 de ani, cu o stație de sortare și concasare piatră, în Comuna Ideciu de Jos, pe cursul râului Mureș, unde sunt efectuate și acum lucrări de exploatare de balast şi prelucrarea agregatelor. Nisip/pietriș concasat, sort, material antifisură, nisip sedimentat etc. sunt produse care pot fi găsite la stația de sortare și concasare de la Ideciu.+

În anul 2006 Astor-Valpet a deschis o stație de asfalt la Bălăușeri, unde sunt produse toate tipurile de asfalt, iar capacitatea de producţie este de 100 de tone pe oră. Ca și în cazul prelucrării balastului, producția stației de asfalt este folosită la lucrările proprii executate de Astor-Valpet, dar și pentru onorarea comenzilor.

Cu utilaje performante achiziționate prin reinvestirea profitului, Astor –Valpet și-a consolidat de la an la an activitatea în domeniul execuției lucrărilor de infrastructură, pe drumuri naționale, județene și comunale și în interiorul mai multor orașe și localități din Transilvania.

Sala Petrică, managerul Astor-Valpet a oferit detalii despre aceste lucrări: ”Grație experienței oamenilor noștri și a utilajelor performante, putem efectua lucrări complexe, începând de la partea de infrastructură a drumurilor, până la partea de finisaje, inclusiv turnare de asfalt. În domeniul nostru, performanța înseamnă lucrări de calitate”.

Fabrica de pavaje și extracție de andezit

O parte importantă a activității grupului Astor-Valpet este legată de producția de prefabricate din beton vibro-presat, așa-numitele pavaje. Linia de producție deservește un număr important de proiecte care presupun amenajări cu pavaj, iar o echipă de montaj vine în sprijinul celor care au nevoie și de servicii în acest domeniu.

Ca și în cazul lucrărilor de infrastructură drumuri, Astor-Valpet a realizat numeroase proiecte de amenajări atât în localități din județul Mureș, cât și în alte județe din Transilvania, cum ar fi Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud, Harghita.

O altă investiţie importantă a companiei Astor-Valpet a avut loc pe segmentul extracției de andezit. Cariera de piatră de la Topliţa, de unde firma mureșeană face extracția de andezit, a fost retehnologizată prin introducerea unei linii noi de producţie, de mare capacitate. Valoarea investiției, realizată din resurse proprii și cu ajutorul unui proiect din fonduri europene, s-a ridicat la 3.000.000 euro.

La cariera din Toplița sunt produse zilnic agregate de calitate, folosite în asfalturi sau necesare în infrastructuri de drumuri şi căi ferate.

„La cariera de la Toplița putem produce aproximativ 500.000 de tone/an, ceea ce ne situează între primele 10 cariere de piatră din România, ca nivel de producție. Caracteristicile fizice și de compoziție ale produselor noastre ne recomandă tuturor celor care au nevoie de calitate, dar, în același timp, și de un volum mare de marfă. Cu o producție de 450 de tone/oră, fără a afecta calitatea produsului, datorită folosirii de utilaje performante, putem onora și comenzi mari”, spune Petrică Sala.

În această perioadă, grupul de firme Astor-Valpet este implicat în executarea unor lucrări de investiții în construcții, în mai multe proiecte din localități mureșene, dar și din județe învecinate. Menținerea unui ritm bun de lucrări executate, la un standard ridicat de calitate și un flux constant de materiale frunizate pieței construcțiilor sunt principalele preocupări ale conducerii grupului Astor-Valpet în perioada care urmează.

 

Ranking: 23

Grupul Astor Com

Specializat în domeniul producției de materiale de construcții și a lucrărilor de construcții, Grupul Astor Com din Târgu Mureş, deținut de Petrică Sala, are o istorie și o experiență de 27 de ani în piață. Grupul de firme format, pe lângă Astor Com, de companiile Valpet SA, Sala Construct SRL, Pavacom, Lucs Sports Systems, a avut în 2018 o cifră de afaceri totală de 40,22 milioane de lei și un profit de 2,13 milioane de lei. Numărul mediu de angajați se cifra la 168. Grupul a raportat, pentru anul financiar-fiscal 2018, active imobilizate de aproape 25 de milioane de lei și capitaluri proprii de 17,9 milioane de lei.

Scor final (puncte): 68,05

Cifra de afaceri: 65

Active imobilizate: 82

Profit: 46

Nr. angajați: 73

Capitaluri proprii: 71

Florin Marcel SANDOR

Related posts

Producătorul german de ambalaje ILLIG, investiție într-o nouă locație de producție în Parcul Industrial Șura Mică de lângă Sibiu

redactia

Cluj: Banca Mondială, asistență tehnică pentru un nou plan de amenajare a teritoriului

Stefana Muresan

Eberspacher, Plexus, Nidec, H Essers, Connectronics și Inteva, la Târgului Meseriilor din Oradea

Stefana Muresan

Zacaria livrează prima clădire din cel mai mare parc industrial din Sibiu

Stefana Muresan

“Mediciniștii” clujeni au pătruns în topul mondial al universităților

Nora Dumitrescu

NEPI Rockcastle, măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului

Ligia Voro

Primul tren Cluj – Viena a plecat duminică din România. Toate biletele s-au vândut

redactia

The Woman a adus in prim plan femeia lider a zilelor noastre

Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

BusinessMark va reuni în data de 21 noiembrie 2018, la Hotel RadissonBlu din București, cei mai importanți jucători din real estate

redactia

Compania Gamoni investește în sustenabilitatea procesului de producție pe termen lung

Stefana Muresan

Cele mai profitabile afaceri mureşene: locurile 16-32

Ligia Voro

Electrolux Satu Mare își va relua activitatea cu condiții sporite de securitate

Traian Dan

Un bărbat din Alba face bani frumoși după ce a mizat pe una dintre cele mai profitabile și rare afaceri în agricultură

redactia

Totul la vedere: Continental combină camera frontală și cea interioară pentru o conducere automatizată

Ligia Voro

Trei companii băimărene, implicate într-un proiect european de 1 milion de euro

Nora Dumitrescu

Cât trăiesc românii: Speranţa de viaţă, cu aproape şase ani sub media UE

Papuc Irina

Trei locații pentru primul aquapark al Clujului

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării

Stefana Muresan

Sibiu: Nicolae Burprich-Damian, cel mai mare dezvoltator din Cartierul Arhitecților (Cisnădie), nou proiect imobiliar

redactia

Numar record de pasageri la Aeroportul International Iasi

Stefana Muresan

Veniturile din vânzări ale Antibiotice Iași au depășit 70 de milioane lei în primele 3 luni: mai mult cu 8 milioane de lei față de T1 din 2019

Papuc Irina

Sponsorizările, din nou pe agenda modificărilor fiscale

Ligia Voro

MedLife, cifră de afaceri 606,16 mil. lei pentru primele 9 luni ale anului

redactia

Leave a Comment