Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strabag începe lucrările la autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Debut al lucrărilor pentru construirea sectorului de autostradă Târgu-Mureș – Ungheni și a drumului de legătură care fac parte din Autostrada Transilvania (A3) Brașov – Cluj – Oradea.

Utilajele antreprenorului Strabag sunt prezente în teren și lucrează intens la decopertări. De asemenea se pregătesc utilajele și a început aprovizionarea cu materiale în zona organizării de șantier.

Contractul semnat cu Strabag este de 192 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Acesta prevede execuția lucrărilor pentru un total de 9,2 km, respectiv: Târgu-Mureș – Ungheni (4,5 km) și drumul de legătură (4,7 km).

Sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene nerambursabile. Durata de realizare a acestui contract este de 18 luni, iar perioada de garanție a lucrărilor, de nouă ani.

Lucrările pentru realizarea acestui sector de autostradă prevăd și construirea a trei poduri și pasaje pe drumuri de legătură, a șase poduri și pasaje pe autostradă, precum și a două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drumuri existentă.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012.

Acesta a suferit modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 23: Astor-Valpet. Liant de bază în construcții. De 27 de ani

Articolul următor

Grupul Banca Transilvania a luat trei premii la bursă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Oradea trece la iluminat public pe LED

 Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025.  În momentul de față Oradea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share