Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

[Enjoy Transylvania!] „100 de ani de tradiţii româneşti”, pe meleaguri reghinene

Municipiul Reghin și Muzeul Etnografic „Anton Badea” au celebrat, cum nu se putea mai frumos Centenarul Marii Unirii, prin punerea în valoare a frumuseții portului popular, eveniment marcat cu ocazia „Zilelor Reghinului 2018”, printr-o paradă impresionantă reunită sub genericul „O sută de ani de tradiții românești”, găzduită de Piațeta din cartierul Libertății.

Evenimentul a fost posibil datorită sprijinului oferit de către colecționarii privați, Mărioara Jiga și Sergiu Cioban, cărora li s-a alăturat și Andrei Romanică, oferind publicului o lecție despre portul popular.

Parada nu a rămas neconsemnată, astfel că, la începutul lunii martie, la Casa de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin a fost lansat albumul „100 de ani de tradiţii româneşti”. Editat în condiţii grafice de excepţie, albumul are un conţinut pe măsură, „100 de ani de tradiţii româneşti” fiind unul dintre proiectele organizate de Primăria Municipiului Reghin pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri şi a Anului European al Patrimoniului Cultural.

„Continuarea şi extinderea acestui proiect de către colegele noastre de la Cultură a fost, în opinia mea, o foarte mare realizare, mai ales că a fost un altfel de eveniment organizat în cadrul Zilelor Reghinene din 2018. Am făcut un lucru necesar, pentru păstrarea tradiţiei poporului nostru, în contextul în care globalizarea câştigă din ce în ce mai mult teren. Aprecierea cetăţenilor pentru acest proiect a fost pe măsură, de aceea colegele mele au considerat că evenimentul respectiv merită să fie reflectat într-un album care să rămână după noi”, a precizat Maria Precup, care a mulţumit şi colecţionarilor care şi-au adus aportul la realizarea cu brio a proiectului.

(Din ediția specială TB 86 – „ENJOY TRANSYLVANIA!” – mai/iunie 2019)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EIT Manufacturing are un nou hub de reprezentare în România

Articolul următor

Mayors launch £13m fund to help transform Royal Docks

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share