Auto Investitii Ultimele stiri

Noutăți de la fabrica Ford din Craiova: investiție de 30 de milioane de dolari și începerea producției primului SUV Ford Performance în România

Angajații constructorului auto Ford Craiova au revenit la programul de lucru în trei schimburi, ceea ce înseamnă că volumul de producție este acum la nivelul de dinainte de pandemie. Cu această ocazie, șefii fabricii au anunțat demararea unei noi investiții, de 30 de milioane de dolari, într-o nouă linie de presaj. De asemenea, în acest an se planifică începerea producției primului SUV al gamei Ford Performance construit în România: Puma ST.

”Ford România anunţă astăzi că, începând din data de 20 iulie, angajaţii Fabricii de Producţie Vehicule din Craiova au revenit la programul de lucru în trei schimburi, astfel încât volumul de producţie este acum la aproape acelaşi nivel cu cel înregistrat înainte de începutul pandemiei. Tot astăzi, Ford anunţă că a demarat o investiţie suplimentară de 30 de milioane de dolari, pentru instalarea uneia dintre cele mai moderne linii de presaj. Aceasta are o suprafaţă de 1.900 mp (aproape cât dimensiunea a două bazine olimpice) şi va permite uzinei Ford Craiova să producă la nivel local o gamă mai largă de componente, care, în acest moment, sunt aduse de la alte fabrici Ford din Europa”, au transmis reprezentnații companiei.

Fabrica de la Craiova va începe în acest an şi producţia de serie a modelului Ford Puma ST, primul vehicul al diviziei Ford Performance produs vreodată în România.

”Deşi situaţia continuă să fie volatilă, revenirea la trei schimburi de lucru este un semn că pieţele europene au început să se redreseze. Este important ca oamenii să continue să se comporte responsabil şi să respecte toate măsurile de securitate şi sănătate impuse de către guvernele naţionale şi de către companii. Acesta este un factor important pentru menţinerea activităţii noastre şi a industriei auto în această perioadă dificilă”, a declarat Ian Pearson, preşedintele Ford România.

Cu această ocazie, fabrica din Craiova a fost vizitată de șeful statului, Klaus Iohannis.

Ford şi-a luat angajamentul de a electrifica gama sa de vehicule destinate pieţei europene, Puma fiind unul dintre cele 14 modele pentru care Ford şi-a propus să ofere variante de propulsii electrificate. Printre aceste modele se numără şi SUV-ul electric Mustang Mach-E – care va fi disponibil în Europa până la sfârşitul anului 2020.

Cu o investiţie de peste 1,5 miliarde de euro în uzina sa de ultimă generaţie de la Craiova, Ford România are în prezent aproximativ 6.000 de angajaţi, atât la Fabrica de Producţie Vehicule, cât şi la Fabrica de Producţie Motoare, care lucrează în acest moment în două şi trei schimburi. Aproape jumătate dintre ei s-au alăturat companiei în ultimii trei ani, pentru a sprijini producţia SUV-urilor EcoSport şi Puma.

Related posts

Dezbatere europeana la Sibiu

redactia

Radu- Ştefan Oprea: Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români

Stefana Muresan

Clubul Rotary a donat o ambulanță Centrului Sf. Nectarie

Nora Dumitrescu

Alianţa Vestului (AVE) începe să intre în legalitate

Traian Dan

Activitățile proiectului Interreg Europe “EMOBICITY” demarează la Atena

Ligia Voro

RER Vest va colecta deşeurile din 25 de comune din Zona Metropolitană Oradea

Traian Dan

The MIPIM Awards 2018 finalists

Ionut Oprea

Grupul elvetian Artemis creeaza un cluster industrial in vestul tarii

Ionut Oprea

Continental – distincția Ford Q1 pentru furtunurile fabricate la Nădab

Stefana Muresan

Au fost reluate lucrările la Aeroportul Internațional Brașov

Papuc Irina

Locuinţe la preţul de doar 1 dolar într-o localitate pitorească

redactia

Rețea de hub-uri în stil american la Cluj

Nora Dumitrescu

Start la Programul Prima Casă. Pentru anul 2020 sunt alocate 2 miliarde de lei

Traian Dan

Besmax Pharma Distribution donează echipamente de plasmafereză ce pot salva viața pacienților cu Covid-19 din România: „Luni vom semna contractul de donație”

Papuc Irina

Astra Arad se luptă cu turcii de la Durmazlar pentru a livra 100 de tramvaie moderne Capitalei, contract de 180 mil. euro

Stefana Muresan

Bucureștenii de la Urban Team vor elabora noul PUG al Zalăului

Nora Dumitrescu

Infrastructura universității sibiene se modernizează: peste 18 milioane lei pentru Ferma didactică Rusciori

Ion Surdu

“Oamenii de la Star Transmission: Marius “Macku” Crîsnic – IT Operations Specialist”

redactia

Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii A1 Lugoj – Deva, deschise traficului în primăvară

redactia

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Summit Agro. Experiență și tehnologie japoneză  

Ligia Voro

Medisprof din Cluj Napoca se extinde si deschide un nou spital privat destinat tratamentelor oncologice, investiție de peste 12 milioane euro

Stefana Muresan

Tranzacție istorică: Transgaz, acţionar majoritar la Vestmoldtransgaz din R. Moldova

Stefana Muresan

Rezolvarea problemei exodului creierelor și a instabilității economice prin branding

Ligia Voro

Consiliul Național al IMM-urilor implementează proiectul “SME Academy”

redactia

Leave a Comment