Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul Feroviarilor din Cluj va fi revitalizat

Unul dintre parcurile din municipiul Cluj-Napoca va fi reamenajat. Până acum s-a finalizat proiectul tehnic, urmează procedura de achiziție a execuției lucrărilor.

Pentru această investiție au fost prevăzute patru obiective: Parcul Feroviarilor – 53.457 mp, amenajarea străzii cu același nume – 8.496 mp, amenajarea malurilor Someșului și realizarea de pasarele pietonale peste acest râu.

Aici vor fi efectuate lucrări de reamenajare integrală a parcului și a spațiilor verzi, se va suplimenta vegetația existentă prin plantarea a 510 arbori și arbuști, se vor efectua lucrări arhitecturale de modernizare a spațiilor (alei pietonale, mobilier urban, iluminat public, dotări de agrement, recreere și sport, podețe pietonale).

Mobilierul urban va fi înlocuit cu unul nou pentru repaus și recreere: rastele pentru biciclete la cele două intrări principale, vitrine iluminate în zone de interes, cișmele cu apă, echipamente pentru locul de joacă, locul cu aparate fitness și locul de jocuri de masă, iluminat general și arhitectural, instalații de ape pluviale și de alimentare cu apă și irigații.

Amenajarea străzii va presupune lucrări de înlocuire integrală a pavajului, a elementelor de mobilier urban, a sistemului de iluminat și semaforizare existent cât și amenajarea de noi benzi pentru biciclete.

Malurile râului vor fi amenajate, lucrările constând în amenajări peisagere, noi alei pietonale, dotare cu mobilier urban, sistem de iluminat nou. Amenajarea va fi una naturală, cu alei din lespezi de piatră, vegetație cu gazon și plantații cu arbori și arbuști, iluminat general și arhitectural cu sistem led, mobilier urban pentru odihnă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noutăți de la fabrica Ford din Craiova: investiție de 30 de milioane de dolari și începerea producției primului SUV Ford Performance în România

Articolul următor

EIT Manufacturing are un nou hub de reprezentare în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share